szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy jó közös képviselő jó kapcsolatot ápol, ugye az önkormányzattal... főleg, ha kormánypárti vezetésű a kerület.

Megdöbbentő momentummal zárta egy VIII. kerületi, Lujza utcai társasház lakógyűlését a ház közös képviselője: az izgalmakban műfajából adódóan amúgy nem bővelkedő esemény végén olvasónk beszámolója szerint a hölgy kitette az asztalra a Fidesz „Kubatov-listaként” elhíresült adatgyűjtő ívét, azzal a felkiáltással, hogy „Magdika kérte, hogy ezt még töltessem ki magukkal”.

Magdika – akinek nevét természetesen megváltoztattuk – az önkormányzat munkatársa: a történetet tehát nem nagyon lehet másképp fordítani, mint hogy a kerület fideszes vezetése lakógyűléseken résztvevők adataival frissítgeti szépen az adatbázisát.  

„Remélem ezek után összejön az önkormányzati támogatás a homlokzat-felújításra”

– tette hozzá epésen olvasónk, a tavalyi országgyűlési választáson egy közeli, az Auróra melletti társasház lakóit állítása szerint ugyanis arra buzdította akkor még csak önkormányzati képvislőként Sára Botond (a fideszes politkust a tavaly júliusi időközi önkormányzati választáson választották polgármesterré, miután elődje, a szintén fideszes Kocsis Máté áprilisban parlamenti mandátumot szerzett – a szerk.), hogy jelentsék fel a vendéglátóhelyet, és akkor kapnak pénzt homlokzat-felújításra. (A szórakozóhelyet tavaly nyáron egy adminisztratív bakira hivatkozva egy időre be is záratta a józsefvárosi önkormányzat.)

Az ívet a beszámoló szerint amúgy senki nem írta alá, a közös képviselő ezután megszégyenülten kezdte elpakolászni a papírokat.

Ő maga szerintem egyébként nem fideszes, csak hát, egy jó közös képviselő jó kapcsolatot ápol ugye az önkormányzattal”

– zárta a történetet olvasónk, ugyanilyen magától értetődőként említve egyébként azt is, hogy a történtek miatt némi nevetgélésen túl azért a lakók közül sem akart senki durvábban beolvasni a nőnek, „mert érthető módon senki nem akar összeveszni, vagy rosszban lenni a közös képviselőjével”.  

Hogy az adatgyűjtő listát az EP-választások éppen tegnap zárult ajánlásgyűjtését meglovagolva küldte-e ki az önkormányzat, nem tudni, a Fidesz mindenestre máskor is minden alkalmat megragad adatbázisa frissítgetésére. A tavalyi országgyűlési választás előtt Orbán Viktor személyesen is házalt Egerben ilyenekkel – az általa megosztott videón egyértelműen látszott, hogy nem a hivatalos, választási irodától kapott és oda leadandó ajánlóívet, hanem a rá nagyon hasonlító (ezért megtévesztésre is alkalmas) Fidesz-logós támogató ívet írattatta alá a házigazdákkal.

A tavalyi és a mostani ív alján is apró betűvel szerepel, hogy a támogatói ív aláírásával az aláíró hozzájárul, hogy a közölt személyes adatait a Fidesz további kapcsolattartás, véleménykérés, választási és egyéb tájékoztatás, adománygyűjtés céljából, az adatkezeléshez tett hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezelje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Leghamarabb márciusban nyithatnak ki az iskolák Angliában

Leghamarabb márciusban nyithatnak ki az iskolák Angliában