Életfogytiglanra ítélték az inárcsi családsegítő gyilkosát

Életfogytiglanra ítélték az inárcsi családsegítő gyilkosát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

2044 előtt feltételesen sem szabadulhat a férfi, aki megölte a családsegítő szolgálat egyik dolgozóját.

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a férfit, aki tavaly Inárcson megölte a családsegítő szolgálat egyik munkatársát – írta meg az Index. A férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

A férfi Inárcson épített családi házat devizahitelből. A megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudták fizetni, ezért végrehajtási eljárás indult. A házat elárverezték, és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie. 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.

2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyerekekkel rokonokhoz költözik. A vádlott egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést, és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt. Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, és feladta magát.

Hozzászólások