Kriza Ákos nem indul Miskolcon

Kriza Ákos nem indul Miskolcon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egészségi okokra hivatkozva nem vállal még egy önkormányzati ciklust.

Pénteken jelentette be Kriza Ákos jelenlegi fideszes miskolci polgármester, hogy nem indul az őszi választásokon. A boon.hu információi szerint a párt vezetésének Dr. Alakszai Zoltánt javasolta utódjául.

Bár korábban a Fidesz–KDNP támogatásáról biztosította a jelenlegi polgármestert, Kriza betegsége miatt mégsem vállal még egy önkormányzati ciklust.

Kriza azt mondta, hogy a mostani döntés az ő személyéhez kapcsolódik. "Több mint tíz esztendeje rosszindulatú betegséggel küzdök, amelyet a legújabb vizsgálatok is visszaigazoltak. Úgy gondolom, egy újabb ciklusnak egy ilyen rosszindulatú betegséggel felelősséggel nem kezdhetek neki. Tájékoztattam a Fidesz elnökségét, hogy egészségi állapotom miatt nem vállalom egy újabb ciklusra a város vezetését."

Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke közölte, hogy a párt elnöksége elfogadta a Kriza Ákos által javasolt polgármesterjelöltet, és arra kéri a miskolciakat, hogy tiszteljék meg bizalmukkal Alakszai Zoltánt. Alakszai az elmúlt öt évben Kriza kabinetfpnöke és a város jegyzője volt.

Az ellenzéki oldalon Veres Pál iskolaigazgató, a Függetlenek SZIVE polgármester-jelöltje lesz a közös jelölt Miskolcon. Veres Pált támogatta az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Padtársak, a Momentum, az LMP, az MMM, a Jobbik és a Velünk a Város Egyesület is.

Hozzászólások