Horvát lapok szerint Orbán Csányiék szigetén is járhatott augusztusban

Horvát lapok szerint Orbán Csányiék szigetén is járhatott augusztusban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Horvát lapok meg nem erősített információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Smokvica nevű szigeten járt, ami a horvát lapok szerint Csányi Sándor tulajdona lehet. Az Indexnek az OTP kommunikációs főosztálya azt írta, a sziget hasznosításának jogát 30 évre az OTP ingatlankezelő alap horvátországi érdekeltsége nyerte el. Az viszont nem derült ki, valóban járt-e ott Orbán.

Horvát lapok szerint Csányi Sándorék magánszigetén járhatott Orbán Viktor miniszterelnök - írja az Index. Orbánt szombaton egy Brgulje nevű horvát faluban fotózták le, a képeket a Slobodna Dalmacija nevű portál közölte. A lap szerint a miniszterelnök egy vitorlás hajóval érkezett a faluba, amely egy szigeten fekszik, majd egy híres helyi étteremben reggelizett, vásárolt egy vekni kenyeret és papuccsal a kezében sétálgatott mezítláb az utcán, állítólag a vitorlás kapitánya kísérgette.

Az Index most azt írja, nem Brgulje volt az egyetlen település, ahol Orbán Viktor feltűnhetett nyáron, az imént hivatkozott horvát lap ugyanis augusztus közepén arról írt, Orbán egy fekete helikopterrel ment a Smokvica Vela nevű kibérelhető üdülőszigetre. Hivatalosan ezt senki sem erősítette meg, ám egy másik horvát lap, a Blic megírta, tudomása szerint Smokvica Csányi Sándor OTP elnök tulajdona. Ezt a horvát lapnak nem erősítették meg, az Indexnek viszont az OTP kommunikációs főosztálya elárulta, a sziget a Csányi-birodalomhoz került. Szó szerint idézünk a lapnak küldött válaszból:

A Balansz Alap (ez az OTP ingatlankezelő alapja - a szerk.) horvátországi érdekeltsége, a Zelena nekretnina d.o.o. nyílt tenderen nyerte el a Smokvica Vela nevű horvát sziget hasznosításának jogát a következő harminc évre.

©

A bérleti díjat nem árulták el, de sajtóhírek szerint évi nagyjából 260 millió forint lehet. A miniszterelnök szóvivője, Havasi Bertalan nem válaszolt arra, valóban ott járt-e Orbán.

Orbán Viktor miniszterelnök többször járt az OTP magángépével is, ám ezt Csányi Sándor szerint Orbán mindig személyesen kifizette, sosem utazott vendégként.

Az OTP Smokvica Veláról

Cikkünk megjelenése után az OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt. az alábbiakat hozta szerkesztőségünk tudomására:

"A Smokvica Vela nevű sziget a Horvát Köztársaság tulajdona, a sziget bérleti jogát nyílt tenderen nyerte el harminc évre a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlan Alap horvátországi érdekeltsége. A Balansz Ingatlan Alapot az OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt. kezeli.

Az OTP Bank Nyrt. tulajdonosi struktúrája nyilvános, Csányi Sándor nem rendelkezik meghatározó tulajdonrésszel az OTP Bank Nyrt.-ben, illetve az OTP Csoportban, így a horvát állam tulajdonában és közvetett módon a Balansz Ingatlan Alap bérleti és hasznosítási jogosultsága alatt álló Smokvica Vela szigetről nem állítható, hogy bármilyen módon Csányi Sándor tulajdona vagy érdekeltsége lenne.

A szigeten zajló fejlesztések miatt 2019 nyarán és a követő hónapokban a sziget még nem fogadott/fogad vendégeket, erre várhatóan legkorábban jövő nyártól kerülhet majd sor."

Hozzászólások