szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Harrach Tamás fideszes angyalföldi képviselő árulta el a Facebookon, hogy ő kereste meg az ajánlattal Tempflit.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Harrach Tamás kereste meg Tempfli József ex-LMP-s képviselőt, hogy lépjen be hozzájuk – derül ki a fideszes önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzéséből.

Mint írja, „Józsival ebben a ciklusban együtt ültünk a képviselő-testületben; munkáját az aktivitás és az általa felkarolt ügyekben való állhatatosság jellemzi. Amikor az LMP agóniája már visszafordíthatatlan stádiumba került,

megkerestem az egyetlen képviselőjét, hogy folytassa a Fideszben a kerületért végzett munkáját.”

Azzal magyarázza Harrach a lépését, hogy meggyőződése, elsősorban a kerület a nyertese annak, hogy igent mondott. „A XIII. kerület ne veszítsen el egyetlen értékes közösségi embert sem, mert egyes országos pártvezérek csődbe viszik a pártjukat, és lehetetlen helyzetbe hoznak ezzel értékes helyi embereket.”

Tempfli József a Facebookon azzal magyarázta az LMP-ből való kilépését, hogy a pártban olyan folyamatok mentek végbe, amelyekkel nem tudott azonosulni.

A Fidesz színeiben való indulást se magyarázta túl. Azt írta hétfőn, hogy „a mai nappal lezárult a jelölési folyamat, és én is elindulok a választáson, a Fidesz-KDNP jelöltjeként a XIII. kerület 7. számú önkormányzati egyéni választókerületében. A Nemzeti Választási Iroda honlapja alapján két vetélytárssal küzdünk a szavazatokért, az egyik ellenfél Karácsonyi Zoltán, a korábbi képviselő lesz, aki az MSZP–Párbeszéd–DK–Momentum–LPE-13 közös jelöltje. A másik ellenfél pedig Kósi Márk a Jobbik és az LMP közös jelöltje.”

Mint korábban írtuk, Tempfli augusztus közepén lépett ki az LMP-ből, de szeptember 2-án már a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjeként jelentették be. Ő már a második olyan politikus, aki az LMP elhagyása után a kormánypártok jelöltjeként tűnik fel. Előtte a budakeszi Ligetiné Komáromi Gabriellával történt ez, aki ugyancsak augusztusban lépett ki a zöld pártból, majd két héttel később fideszes jelöltként kezdett kampányolni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halastóval csalt el százmilliókat egy férfi, az OLAF ajánlása nyomán indult eljárás ellene

Halastóval csalt el százmilliókat egy férfi, az OLAF ajánlása nyomán indult eljárás ellene

Nem árulja el a Belügyminisztérium, hányszor ellenőrizték a rendőrök a karanténba került kormánytagokat

Nem árulja el a Belügyminisztérium, hányszor ellenőrizték a rendőrök a karanténba került kormánytagokat

Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt

Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt