Hajdúszoboszlón szétverték a frissen lerakott botlatóköveket

Hajdúszoboszlón szétverték a frissen lerakott botlatóköveket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az áldozatok rokona szerint az elkövető egy, a házban lakó idős férfi lehetett.

Megrongálták a szeptember elején Hajdúszoboszlón elhelyezett botlatóköveket – írta a Kibic Magazin. A lapnak az egyik áldozat családjának leszármazottja, Faluvégi Katalin írt beszámolót a történtekről.

Az elhelyezett kövek – Gunter Demnig német szobrászművész alkotásai – az asszony családjának munkaszolgálaton vagy Auschwitzban megölt négy tagjára emlékeztettek. Ezeket verték szét az átadást követő nap hajnalán.

A gyanú szerint az elkövető az az idős férfi lehetett, aki a botlatókövek átadására szóló meghívást még augusztusban gorombán visszautasította, mondván: az ő háza előtt nem lesz semmi ilyesmi.

Rejtő Jenő a múlt hé kapott botlatókövet
©

"Szavakat nem találok, azt érzem, a rokonaimat újra megölték" - írta Faluvégi Katalin, aki a történtek után megkereste a művészt, a rabbit, és az alpolgármestert, aki arról tájékoztatta, hogy már megtették az első lépéseket.

A hajdúszoboszlói önkormányzat az Index megkeresésére azt közölte, a botlatókövek helyreállításában - ami már folyamatban van - minden segítséget megadnak a családnak. A lap megkereste a hajdúszoboszlói rendőrséget is, ahonnan azonban azt a választ kaptuk, hogy ők nem kaptak sem bejelentést, sem feljelentést az ügyben.

(Kiemelt kép: Rejtő Jenő botlatókövének elhelyezése.)