Kövér: Sajtószabadság van, nagyobb is, mint kellene

Kövér: Sajtószabadság van, nagyobb is, mint kellene

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tóth Richárd
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok hibát elkövettünk - mondta Kövér László, amikor kedd este a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a többi között arról beszélt, miért veszítette el a fővárost a Fidesz október 13-án. Kiderült, hogy ma már úgy érzi, Göncz Árpád köztársasági elnökké választása talán nem volt jó ötlet, egyébként pedig Biszku Béla “egy utolsó, mocskos gyilkos.”

A házelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen volt vendég kedd este. A Fidesz megalakulásáról beszélt, illetve hallgatói kérdésekre is válaszolt. Ekkor érintett aktuálpolitikai kérdéseket is. Október 13-ról például azt mondta:

nem voltak tiszta választások.

Kiderült, hogy a Facebookra gondolt, illetve arra, amit a kormányközeli média a választások óta habosít, miszerint a kormánypárti politikusokat letiltotta a közösségi oldal: “Az utolsó napokban percenként villantak fel ellenzéki politikusok a Facebookon, bennünket pedig onnan kiirtottak.” Kövér szerint “lehet nyafogni, hogy az oroszok beavatkoznak a választásokba, de Sorosék és a Facebook is beavatkozik.”

©

Később, ugyanebben a témában egy másik kérdésre még azért elismerte: sok hibát elkövettek Budapesten. “Nem mindenki érezte úgy, hogy veszíthet” – ez volt Kövér szerint a tévedés. Úgy vélte, ha Csepelen nyerhettek, akkor máshol is összejöhetett volna.

Az önkormányzati választásokat a Liverpool–Barcelona BL-meccshez hasonlította, ahol a Barca először saját pályán 3-0-ra nyert, majd az angliai visszavágón 4-0 lett a Poolnak. “A demokrácia ilyen, néha veszítünk.” Hozzátette:

azért veszítettek, mert az ellenzék összeállt.

Megkérdezték tőle: hogyan tudná visszaszerezni a Fidesz a budapestiek bizalmát? Szerinte realistáknak kell lenniük, majd példaként hozta Demszky Gábor 20 éves főpolgármesterségét, amikor szerinte lerohasztották Budapestet. Azt fejtegette, hogy akkor kutyaszaros, omló vakolatú, szemetes volt Budapest, ami húsz éven át megfelelt a budapestieknek, majd Tarlós csodát tett a főváros élén. Szerinte most majd a fővárosiak észre fogják venni a különbséget.

©

Válaszolt arra a kérdésre is, miért nem fiatalos és szabadelvű. “Mert nem vagyunk fiatalok. Egy hatvanévesnek hülyén áll, ha huszonévesként viselkedik.” Arra azonban nem felelt, miért nem szabadelvű a Fidesz, csak annyit mondott: “nem szeretem a liberális felnőtteket.”

Kövér László kapott kérdést arról is, hogy Hadházy Ákos táblát tartott Orbán beszéde alatt a miniszterelnök pulpitusa alá, arra utalva, lop a kormányfő. Kövér szerint Hadházy egy szerencsétlen, beteg ember.

Kár érte.

A házelnök primitív, ostoba fajankónak nevezte korábban a független képviselőt, most erre azt mondta, a fogalmazásban “legalább idáig el kellett mennem.” Hadházyval párhuzamban szólt Nagy Blankáról is, akit

a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle.

Azonban Hadházy és Nagy Kövér szerint csak a következmény, nem az ok. Majd rátért Horn Gyula egykori MSZP-s miniszterelnökre, aki a “maiakhoz képest” egy úriember, egy demokrata és nemzeti elköteleződésű volt, de “1956-ban a sajátjai ellen emelt fegyvert, majd mégis miniszterelnököt csináltak belőle. Ebben eredezik a mai ellenzék.”

©

Meglepő őszinteséggel beszélt Kövér arról, hogy van-e felelősségük abban, hogy eldurvult a közbeszéd. “Nem állítom, hogy ne lenne, de száz gyalázatos innovációból 99 nem a mi nevünkhöz kötődik” – mondta, majd hozzátette: már 1990-ben karaktergyilkossággal támadták Orbán Viktort.

Nekünk senki ne adjon kioktatást a baloldalról, mert mi állítólag nem tiszteljük a demokráciát és a sajtószabadságot.

A Fidesz történetéről szóló résznél Kövér elmondta, hogy:

A migrációról hosszan beszélt, citálta Gárdonyi Egri csillagok c. írását is, de a lényeg az szerinte, hogy “a migráció a létünket fenyegeti.”

A sajtó állapotáról pedig azt mondta:

most sajtószabadság van, nagyobb is, mint kellene. Főleg az internet miatt.

Orbánról előadásában azt mondta, nincs nála tehetségesebb. A Fideszről pedig azt, hogy egy “ösztönösen zseniálissá alakult képződmény.” Ráadásul ők nem változtak az elmúlt 30 évben, csak a világ.

Kövér László előadásában beszélt arról is, mit gondol a kurdokról, mi a magyar nemzeti érdek akkor, ha az egyik oldalon Erdogan török elnök, a másik oldalon a kurd kisebbség áll, illetve arról is, mit gondol arról, ha valaki kioktatja a magyarokat jogállamiságból. Rövidesen videóval jelentkezünk ezekkel a kövéri gondolatokkal.

Hozzászólások