Külföldi tüntetőkkel lehet zajosabb az Erdogan elleni tiltakozás

Külföldi tüntetőkkel lehet zajosabb az Erdogan elleni tiltakozás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egész csütörtök délután tüntetnek Recep Tayyip Erdogan, illetve a szíriai török beavatkozás ellen Budapesten. Ausztriában élő kurdok is megjelenhetnek.

Kisebbfajta közlekedési világvégét okoz Budapesten Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki érkezése, amit tetéz egy vonuló ellentüntetés is. A Budapest Blokádja tüntetésen az észak-szíriai török hadműveletek, atrocitások és a támogató magyar kormányzati hozzáállás ellen tiltakoznak majd. Ugyan szeretnék, ha ezt látná a török elnök is, de nem lesz könnyű dolguk: a rendőrség a konvoj vonulási útvonalán a keresztutcákat is lezárja.

A Facebookon szerveződő tüntetésre eddig 4 ezer ember jelezte részvételét, a szervezők úgy tudják, külföldiek is jönnek.

Több országból, például Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is érkeznek résztvevők, akiket felháborítanak azok a háborús és emberiesség ellenes bűnök, amiket a török csapatok az utóbbi időben elkövettek. Rojavából pedig videóüzenetet fogunk kapni

– írták a hvg.hu-nak.

Hozzátehetjük, mivel Ausztriában jelentős kurd kisebbség él, elképzelhető, hogy közülük is tiltakozó, tüntető csoport érkezik csütörtökön Budapestre – ami a washingtoni török elnöki látogatáskor lezajló atrocitásokat elnézve, amikor Erdogan emberei szanaszét verték a tiltakozó ellentüntetőket, nem ígér nyugodt órákat a fővárosnak.

Hozzászólások