Feloszlatták a pécsi Fidelitast

Feloszlatták a pécsi Fidelitast

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azzal magyarázzák, hogy a szervezet folyamatos és hatékony vezetésének biztosításához szükségessé vált a csoport megszüntetése és már újjá is alakultak.

A Fidelitas Központi Irodája arról tájékoztatta e-mailben a pécsi szervezet tagjait, hogy a csoportot a november 6-i ülésen feloszlatták - írja a Szabad Pécs. A Fidelitast keresték az ügyben, ők úgy reagáltak, hogy

a pécsi Fidelitas folyamatos és hatékony vezetésének biztosításához szükségessé vált a csoport megszüntetése. A csoport megszüntetése és a pécsi választási eredmények között nincs összefüggés. A csoport november 9-én újraalakult Nagy Gergely vezetésével.

Pécsen az önkormányzati választáson az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Péterffy Attila 6300 szavazattal verte Vári Attilát, a 18 egyéni választókerületből kettőt nyertek meg, de azokból sem a Fidesz, hanem szövetségesüknek, az ÖPE-nek a jelöltjei jutottak be a közgyűlésbe. A kompenzációs listáról jutottak be végül 5-en a grémiumba.

A választáson egyébként az egyik körzetben a Fidelitas dél-dunántúli régióvezetője, Beke Zoltán indult. Őt a későbbi alpolgármester, Bognár Szilvia győzte le hatalmas különbséggel. A Szabad Pécs kereste Bekét is, ő később akar nyilatkozni az ügyről.

 

Hozzászólások