Így véreztetnék ki a szabad magyar sajtót

Így véreztetnék ki a szabad magyar sajtót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemzetközi médiaszervezetek vizsgálták a magyar sajtószabadságot és a média helyzetét. Arra jutottak: fizikai erőszaktól nem kell tartaniuk az újságíróknak, de így is világos a kormány célja, el kell némítani a kritikus sajtót.

Az EU-ban példátlan médiakoncentrációt eredményezett Magyarországon a sajtószabadság rendszerszintű lebontása – erről ad ki hat nemzetközi médiaszervezet ma egy jelentést a Népszava szerint.

A lap úgy tudja, hogy a jelentés fő megállapítása az:

bár Magyarországon nem zárnak börtönbe újságírókat, és az állam nem alkalmaz fizikai erőszakot velük szemben, a kormány világos és egyértelmű stratégiát követ a kritikus sajtó elnémítására.

Magyarországon nem a bal- és a jobboldali média között húzódik a törésvonal, hanem a kormánypárti és a független, kormánykritikus sajtó között. A megmaradt független bal- és jobboldali sajtótermékek egyaránt célpontjai a kormányzati lejárató kampányoknak. Az állam milliárdokat költ a saját médiájára, az ellenzéki orgánumokat pedig kivérezteti – állapították meg. A kormányközeli médiabirodalom a jelentés szerint "valójában az Orbán-kormány propagandagépezete, és azt a célt szolgálja, hogy elzárja a nyilvánosság jelentős részét a kritikus információktól, és ezzel a Fideszt a hatalomban tartsa".

Hozzászólások