A győri MSZP volt alelnöke beállt a Fidesz jelöltje mellé

A győri MSZP volt alelnöke beállt a Fidesz jelöltje mellé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Németh Árpád most szembesült azzal, hogy a választás nem a pártokról szól, hanem a városról, ezért hiába volt az MSZP helyi alelnöke, inkább a Fidesz jelöltjére szavazna.

Győrben okozott már meglepetést az ellenzék: öt nappal a tavaly őszi polgármester-választás előtt a helyi Jobbik négy tagja kiszállt az ellenzéki összefogásból, ezzel gyakorlatilag lehetetlenné téve, hogy a közgyűlési többséget elvegyék a Fidesztől. Most az újabb választás előtt a helyi MSZP egykori alelnöke következett: Németh Árpád bejelentette, hogy Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz polgármesterjelöltjét támogatja.

Sajtótájékoztatóján döntése indokaként úgy fogalmazott: baloldali embernek tartja magát, de az időközi választás ezúttal nem a pártokról szól, hanem Győrről, a győri emberek jövőjéről.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években megromlott a kapcsolata az MSZP-vel. Szerinte ugyanis „a párt eltért attól az iránytól, amit ő baloldalinak gondol, és olyan, neoliberális irányba mozdult el, amely a globális trendeket követi”. Tapasztalata szerint „a tehetségek is eltűntek a pártból, helyi és országos szinten is, helyettük szerencselovagok tűntek fel”.

Mindezek mellett úgy véli, hogy „a száz százalékban tiszta, becsületes és őszinte eszközökkel kampányoló Dézsi Csaba Andrással és a Fidesszel szemben olyan tisztességtelen és hazug eszközöket használnak a kampányban, amelyekkel szemben egy normális, józan gondolkodású embernek fel kell emelnie a hangját” – mondta.

De még azt is hozzátette, Pollreisz Balázs közös ellenzéki jelölttől többször elhangzott, hogy megválasztása esetén

Soros-szervezeteket szeretne hozni a városházára, és velük szeretné azt irányítani.

Itt minden bizonnyal arra gondolt, hogy Pollreisz megígérte, ha megválasztják, a Transparency International szakmai irányításával átvizsgálják a város összes szerződését – ideértve a cégekét és intézményekét is –, ha találnak korrupcióra utaló jelet, akkor feljelentést tesznek hazai és nemzetközi fórumon.