Engedély nélküli kék villogóval járta Ferencvárost Bácskai barátja

Engedély nélküli kék villogóval járta Ferencvárost Bácskai barátja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendőrség vizsgálatot indított Rudits Tibor járműveinek ügyében.

Engedély nélküli kék villogóval ellátott járművekkel járta a IX. kerületet Rudits Tibor kéményseprő vállalkozó, Ferencváros volt fideszes polgármesterének barátja – írta a 444.hu. A lap korábban több cikkben bemutatta Bácskai János ismerősének ügyeit, ezekben került szóba a vállalkozó autóflottája, melyek megkülönböztető jelzéssel közlekedtek.

A 444.hu szerint Rudits sürgősségi betegellátásra kötött szerződést a kerületi szakrendelővel, eszerint két terepjárója és Bulldog 100 SK-61 típusú kiképző repülője 2017. december 11-től beszáll a sürgősségi betegellátásba. A gép 2018 január 8-án, tehát 28 nappal a szerződéskötés után lezuhant Fejér megyében, pilótája a balesetben életét vesztette.

A vállalkozó semmilyen ellenszolgáltatást nem kért, ám a megállapodás ideje alatt szolgáltatásait a rendelő egyszer sem vette igénybe. Ferencvárosban egyébként nincs is sürgősségi központ, sem repülőtér.

A lap megkérdezte a BRFK-t, hogyan használták a terepjárók a kék villogót. A rendőrség azt válaszolta, hogy a két szerződésben szereplő jármű közül az egyiknek már a megállapodás előtt lejárt a villogóra vonatkozó engedélye, a másiknak soha nem is volt, a repülőről pedig nincs is információjuk. A rendőrség azt is írta, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Hozzászólások