Eljárás indul a budaörsi szemészeti szakrendelő ügyében

Eljárás indul a budaörsi szemészeti szakrendelő ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A város egészségügyi központja fertőzések miatt került be a hírekbe. Az önkormányzat hárít.

Az Érdi Járási Hivatal eljárást indít a fertőzéseket okozó budaörsi szakrendelő, egynapos szemészeti sebészet működési engedélyének ügyében – írta az MTI a Pest Megyei Kormányhivatal csütörtöki közlése alapján.

A közlemény szerint a Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályogműtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért három országos szakfelügyelő vizsgálta az intézményben zajló szemészeti ellátás körülményeit. Összesen tizenkét beteget kellett kórházban kezelni a szakrendelőben végzett műtétek után.

A szakfelügyelői vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel a szakrendelőben, ezért az Érdi Járási Hivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye ügyében eljárást indít – írta a kormányhivatal a közleményében.

A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte, hogy a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások be nem tartása okozta, és a hiányosságok miatt ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

A budaörsi önkormányzat ezután arról számolt be, hogy a város egészségügyi központjában történt fertőzésekről nem tehetnek, mert az egynapos sebészet nem az önkormányzat, hanem az ÁNTSZ felügyelete mellett működik. A Fidesz Budaörsöt okolta a történtek miatt, mondván: a város magára hagyta a betegeket.

Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester közben szerda este arról írt közösségi oldalán, hogy a Ripost újságírója illetéktelenül hatolhatott be rendelőbe:

 

Hozzászólások