Magas lázzal vitték kórházba a Kínából érkező repülő elsőtisztjét Budapesten

Magas lázzal vitték kórházba a Kínából érkező repülő elsőtisztjét Budapesten

Utolsó frissítés:

T. R. Szerző:

T. R.
T. R.
Tetszett a cikk?

A Szent László Kórházba szállították, a gépet fertőtlenítették.

Kedden este fél nyolc után nem sokkal landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Shanghai Airlines Sanghajból érkező járata. A Magyar Hang értesülése szerint a személyzet egy tagját landolás után mentő szállította el, a lap forrása szerint lázzal, hordágyon, eszméletlen állapotban szállították le őt a repülőről.

A lap megkereste a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, ahol megerősítették értesülésüket. De hangsúlyozták, semmi nem utal koronavírusra.

A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.

Más forrásból a Magyar Hang úgy tudja, a gép kapitánya még a levegőből azt a tájékoztatást adta, hogy az elsőtiszt 39,5 fokos lázzal küzd már nyolc órája. Informátoruk azt ugyanakkor cáfolta, hogy az elsőtiszt eszméletlen lett volna a budapesti landolás után.

Ahogy fentebb is írtuk, semmi jel nem utal arra, hogy koronavírusos megbetegedéssel szállították volna kórházba az elsőtisztet, ugyanakkor kedden megszólalt az ügyben Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere is, aki azt mondta, a kórházak felkészültek arra, ha ilyen megbetegedés történne az országban, az ezzel a vírussal fertőzöttek elkülönítésére a budapesti Szent László kórházat jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Hozzászólások