Kormány: Kicsi az esély, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot – hírek percről percre
percről percre

Kormány: Kicsi az esély, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot – hírek percről percre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarországra még nem érkezett meg a koronavírus, de már a kormány szerint is kicsi az esély, hogy ez így is marad. Kettő magyar megbetegedésről tudni, egy bécsi és a már ismert japán betegről, az Olaszországból hazatért kamionsofőr pedig kéthetes karanténban van. A járványról minden hírt megtalál percről percre tudósításunkban.

Friss fejlemények

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Debreceni repülőtér: rossz volt az egyik lázmérőjük, de mindenkit megvizsgáltak egy másikkal is

A Milánóból érkező utasoknál használt lázmérők közül az egyik irreális értékeket mutatott. A reptér szerint, amikor ezt észlelték, egy másikkal folytatták a vizsgálatokat.

Részletek itt:

Debreceni repülőtér: rossz volt az egyik lázmérőjük, de mindenkit megvizsgáltak egy másikkal is

A Milánóból érkező utasoknál használt lázmérők közül az egyik irreális értékeket mutatott. A reptér szerint, amikor ezt észlelték, egy másikkal folytatták a vizsgálatokat.

Veszélyben a Budapesten rajtoló Giro d'Italia is

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerint a koronavírus észak-olaszországi terjedése miatt veszélybe került a Milánó-Sanremo klasszikus egynapos viadal megrendezése, ugyanakkor egyelőre megjósolhatatlannak nevezte, hogy mi lesz az idei Giro d'Italia sorsa, amely a tervek szerint május 9-én Budapesten rajtol.

Az öt legnagyobb egynapos viadal első felvonását március 21-én rendeznék, és a szervezők tájékoztatása szerint nagy esély van arra, hogy nem kerülhet rá sor, de hamarosan a kevesebb mint három hónap múlva rajtoló Giro szervezői is hasonló problémával nézhetnek szembe.

Veszélyben a Budapesten rajtoló Giro d'Italia is a koronavírus-járvány miatt

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy mi lesz a kerékpárverseny sorsa, de nem túl jók a kilátások.

Már Grúziában is megjelent a koronavírus

Grúziában is regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést a kaukázusi ország egyik állampolgáránál, aki Iránból Azerbajdzsánon keresztül érkezett haza - jelentette be szerdán Ekaterina Tikaradze egészségügyi miniszter.

Már Grúziában is megjelent a koronavírus

A határon lett rosszul egy férfi, aki Azerbajdzsánon keresztül igyekezett haza Iránból. Pozitív eredménye lett a vírustesztjének.

Észak-Macedóniában is megjelent a koronavírus

Azonosították az első koronavírus-fertőzést Észak-Macedóniában – közölte Venko Filipce egészségügyi miniszter szerdán.

A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint az első fertőzött egy nő, aki Olaszországból tért haza.

Észak-Macedóniában is megjelent a koronavírus

Olaszországból érkezett haza a nő, akinél pozitív lett a teszt.

Már három fertőzött van Horvátországban

Újabb esetben, egy harmadik embernél is kimutatták a koronavírus jelenlétét Horvátországban – közölte a helyi sajtó szerdán. A férfi a szicíliai Palermóban dolgozott, jelenleg a fiumei kórházban van karanténban.

Már három fertőzött van Horvátországban

A férfi Palermóban dolgozott, jelenleg a fiumei kórházban van karanténban.

Megszólalt a MÁV: felkészültek a járványra

Az Operatív Törzs döntésének megfelelően a MÁV felkészült a koronavírus-fertőzések terjedésének megelőzésére – közölte a vasúttársaság, amely állandó kapcsolatot tart a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon, biztosítja a szükséges feltételeket.

Elmondták nekünk, milyen az élet a karanténban

A hozzátartozók, barátok napközben bármikor meglátogathatják a Szent László Kórházban karanténba zártakat – mesélte a hvg.hu-nak az egyik lány édesanyja, aki szerint jó körülmények között helyezték el őket, nagyon kedves velük mindenki. A 11 diák, két kísérőtanár és a két buszsofőr egy hosszú észak-olaszországi tanulmányút után került karanténba a hét végén.

Index: Három hete nem kaptak tájékoztatást az orvosok a koronavírusról

Utoljára február 5-én adott a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatást az orvosoknak a koronavírusról. Akkor azt ajánlották nekik, hogy sebészi maszkkal védekezzenek, de ma már tudjuk, hogy az nem elég.

Újabb uszodát zárhatnak le a járványveszély miatt

Az újbudai Nyéki Imre Uszodát is bezárhatják a koronavírus-para miatt, ott készülnek ugyanis az OSC vízilabdásai, akik szombaton tértek haza Olaszországból. A kerület vezetése a kormányhivataltól kért iránymutatást, ahonnan az újbudai alpolgármester szerint csütörtökre ígértek hivatalos választ.

Önkéntes karanténba vonult a Honvéd edzője

Giuseppe Sanninót és másodedzőjét, Alessandro Recentit a szombati bajnokin Pisont István helyettesíti majd. A két olasz egyelőre nem jár be a Honvéd edzőközpontjába, mert mindketten kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt olaszországi területeken élő emberekkel.

Részletek itt.

1 2 3 4
Hozzászólások