Orbán rákérdezett a költségvetési csalással vádolt Simonkánál, hogyan bírja

Orbán rákérdezett a költségvetési csalással vádolt Simonkánál, hogyan bírja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Békés megyei fideszes képviselő szerint ők Nagy Imréhez hasonlóan ártatlanként ülnek a vádlottak padján. Simonka György közölte: ha teheti, 2022-ben is indul.

“Egy törvénytelenül lefolytatott nyomozás elszenvedői vagyunk, amit a bíróságon be is fogok bizonyítani” – mondta a költségvetési csalással vádolt fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György a Pesti Srácoknak adott interjúban.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tavaly nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Simonka szerint egyetlen alkalommal sem vették figyelembe az indítványaikat, “mindent lesöpört a hatóság”, illetve állította: az ügyében többen is hamis tanúzást követtek el. “A törvények megkerülésével próbáltak engem olyan helyzetbe hozni, hogy végül trófeaként akasszák fel a fejemet az irodájuk falára. Mindezt azért, hogy kapjanak még egy csillagot, még magasabb rangba tudjanak kerülni”, fogalmazott a politikus.

Simonka azt is állította, hogy már 2017-ben, vagyis amikor még a mentelmi jog védte, célkeresztbe került, ugyanis “egy bedrótozott, rejtett kamerával felszerelt embert küldtek rám, aki elhívott egy találkozóra és direkt olyan kérdéseket tett fel, amivel megpróbálta kiprovokálni, hogy valami terhelőt mondjak magamra.

Csakhogy ez az eljárás és provokáció egy mentelmi joggal védett személy ellen már törvénytelen”

– közölte Simonka, aki tudni véli, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) az ő arcképét dobálják papírgalacsinnal. “(…) Fogadásokat kötöttek, hogy ki fogja az én fejemet eltalálni, ki lesz az az ügyész, aki az én fejemet le fogja vadászni”.

A politikus megosztotta, hogy a mentelmi jogának felfüggesztése után 20-30 rendőrrel "gázolták le” őket az otthonukban, de Simonka tudta, hogy jönnek, “sőt, az ominózus hajnalon már annyira ugatott a kutyánk, hogy én mentem ki behívni őket az utcáról, hogy ne ébresszék fel a szomszédokat”.

A kormányközeli lap arra is rákérdezett a képviselőnél, hogy beszélt-e az ügyében Orbán Viktor miniszterelnökkel. Simonka György erre azt mondta:

Csak annyit kérdezett, hogyan bírom. Ez még februárban volt. Azt mondtam neki, hogy most már egyre jobban”.

A politikus azt is állította az interjúban, hogy “a vád tulajdonképpen hamis szakértői véleményekre és két, alkut kötött ember elmondásaira alapul”, illetve Simonka szerint az egyikük korábban érintett volt a Vizoviczki-, illetve a Buda-Cash-ügyben is, “ám végül egyik eljárásban sem került a vádlottak padjára”.

A fideszes képviselő 2022-ben is lenne a Fidesz jelöltje, már amennyiben a párt és családja támogatja ebben. “Sosem érdekelt a pozíció. Engem csak az érdekelt, hogy hogyan tudnék a legtöbbet tenni az itt élő emberekért. Vissza fogom szerezni a tisztességem és a becsületem. Idáig hallgattam, a sajtó viszont az egyik legkomolyabb lejárató kampányát hajtotta végre velem szemben” – mondta Simonka.

A politikus korábban azt mondta, a vádiratát készítő ügyészeket kirúgták, illetve, hogy a vádirat “nullás”, de állításait az ügyészség cáfolta.

Hozzászólások