Betiltják az elektromos rollerek bérlését és parkoltatását az I. kerületben

Betiltják az elektromos rollerek bérlését és parkoltatását az I. kerületben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon sok lakossági megkeresést kapott az önkormányzat a szanaszét hagyott rollerek miatt, ezért léptek.

Elég volt a szanaszét hagyott rollerekből!"

– ezzel a címmel jelent meg egy bejegyzés a Facebookon Varga Dániel I. kerületi képviselőtől, amely az önkormányzat oldalára is kikerült.

Varga ebben arról írt, hogy "tekintettel arra, hogy a sokszor eldőlt, vagy bokorba hajigált rollerek rossz fényben tüntetik fel kerületünket, továbbá a járdán szanaszét hagyott eszközök rendkívül balesetveszélyesek és bosszantók", úgy döntöttek,

tilos lesz az I. kerületben közterületen rollert bérelni és azokat parkoltatni.

Varga szerint rengeteg lakossági megkeresés hatására vitte az év elején a Városfejlesztési Bizottság elé az elektromos bérrollerek ügyét, ahol első körben arról született döntés, hogy megvizsgálják a hazai és nemzetközi tapasztalatokat.

Végül azért döntöttek a tiltás mellett, mert "körülbelül egy héttel ezelőtt a rollerkérdés újabb állomáshoz érkezett, amikor a piacvezető rollerkölcsönző cég több tucat eszközt helyezett ki a kerület forgalmasabb pontjaira. Például a 16-os busz Donáti utcai megállójába, ami a múlt héten valóságos rollerlerakattá vált. A mellékelt fotókon a mai helyzet látható, itt már szellősebben, de még mindig szép számban vannak a járművek" – írta a képviselő.

Hozzászólások