Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy őt jelenleg csak Budapest vezetése foglalkoztatja.

Majdnem biztos abban Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, hogy lesz miniszterelnök-jelöltje a Párbeszédnek az előválasztáson. A politikus erről a Telexnek beszélt.

Karácsony hozzátette, hogy ha fogadna, akkor arra tenne, hogy lesz előválasztás a miniszterelnök-jelölt személyéről. Elmondása szerint egyfelől azért, mert nem látja, ki az, akiről enélkül a pártok meg tudnának egyezni, másfelől fontosnak tartja, hogy az embereket is bevonják az érdemi politikába. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy ő maga nem fog elindulni a választáson.

Több név is forog, szerintem jó nevek, de nagyon remélem, hogy lesznek újak is, és arra biztatok mindenkit, hogy akiben van ambíció, hogy az országot vezesse, induljon el. Bennem ma arra van ambíció, hogy Budapestet vezessem”

– magyarázta Karácsony.

A főpolgármester arról is beszélt: pontosan lehet tudni, hogy Dobrev Klára és Márki-Zay Péter neve is forog ebben a körben, és Pálinkás József is nyilatkozott már efféle ambiciójáról a HVG Teraszon.

Mindannyiukat arra biztatom, hogy induljanak, és bármelyikük nyeri meg az előválasztást, ezerrel fogom őket támogatni”

– magyarázta Karácsony, hozzátéve, hogy

a Párbeszéd jelöltjeként Szabó Tímea jöhet szóba.

Szabó Tímea szeptember közepén úgy nyilatkozott: támogatná, hogy Karácsony Gergely legyen a párt miniszterelnök-jelöltje.

Török Gábor: Matematikai értelemben az ellenzéki összefogás működik

A politikai elemző megvizsgálta a borsodi választás eredményét, és azt is megállapította, hogy az ellenzéki térfélen jelenleg nincs domináns erő, ez a gyengeség pedig a közös lista és a közös miniszterelnökjelölt felé hajtja a pártokat. Utóbbi szerepre szerinte Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye.

Hozzászólások