Gyurcsány elárulta, kit tart esélyesnek ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek

Gyurcsány elárulta, kit tart esélyesnek ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előbb négy nevet mondott a Telexnek adott interjúban, majd ezt kiegészítette még hárommal. Arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártok milyen közös alappal rendelkeznek.

Négy nevet említett Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, amikor a Telexnek adott interjújában arról beszélt, kiknek lehet reális esélye a felmérések alapján ellenzéki miniszterelnök-jelöltként: Jakab Péter Jobbik-elnök, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és saját felesége, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

A lap kérdésére megerősítette, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök, illetve két momentumos EP-képviselő, Donáth Anna és Cseh Katalin is “kitűnő emberek”.

Azt mondta, hogy ha lesz a DK-nak kormányfőjelöltje, akkor az Dobrev Klára lesz, ha vállalja, illetve hogy a lehetséges jelöltek között van, akivel könnyebben tud azonosulni, de akit végül megválasztanak az előválasztáson, “azért tűzbe kell menni”.

Az interjúban arról is beszélt, hogy pártja nélkül nem működhet az ellenzéki összefogás, és nem tart attól, hogy a kormányoldal az ő korábbi vitatott kormányzati szereplésével azonosítja az ellenzéket. Szerinte ugyanis létrejött az ellenzéki szavazó, aki nem azt nézi, hogy melyik ellenzéki párt mit képvisel, hanem hogy menjen a Fidesz, és jöjjön az ellenzék. Arról, hogy mi bennük a közös azt mondta, hogy

engedjük például magát is szabadon élni, és nem pofázunk bele a maga életébe, amit viszont rám bíz a közügyekből, abban meg kell próbálni tisztességesnek és hatékonynak lenni.

Kiderül az is, hogy nyitott a teljes előválasztásra, amit a momentumos Fekete-Győr András vetett fel, hogy kidolgoznak egy szempontrendszert, hogy megfelelő képviselőjelölteket találjanak, hogy mekkora csalódás volt neki az illegális bitcoin-bányászattal foglalkozó DK-s önkormányzati képviselő ügye, illetve, hogy mit gondol a Szájer-ügyről, valamint hogy bárhogy is alakítsa a kormány a választási szabályokat, a rendszeren belül lesznek kénytelenek működni.

Hozzászólások