Falus Ferenc szerint 3-4 hónap alatt lehet oltással elérni a nyájimmunitást

Falus Ferenc szerint 3-4 hónap alatt lehet oltással elérni a nyájimmunitást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt országos tisztifőorvos szerint hárommillió embert kellene beoltani.

Szentestére feloldották a kijárási korlátozást, miközben a fertőzöttségi adatok nem javultak jelentősen - mondta el Falus Ferenc az ATV-ben.

A volt országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy a briteknél megjelent „mutáns vírus” sokkal gyorsabban terjed, mint a korábbi válfaja, szerinte a repülőgépek leállításával a kormány késett egy napot, mivel az ilyen gyorsaságnál ez is sokat számít, hiszen vigyázni kell, hogy ne terhelődjön túl az egészségügy.

Falus Ferenc szerint az vicc kategória, hogy egy hétvége alatt be lehet oltani mindenkit. Hárommillió embert kellene beoltani, ezt számításai szerint 3-4 hónapon belül végre lehet hajtani. Az Európai Unió folyamatosan szállítani fogja a vakcinákat, a következő hónapokban az oltás menete jól tükrözi a volt tiszti főorvos szerint a kormány teljesítményét majd.

A magyar társadalmat oltásellenesség jellemzi, Falus azt gondolja, hogy világosan kellene beszélni az emberekkel. Sem a szakmának, sem az embereknek nincs átfogó ismerete a vakcináról, szerinte mindenkinek azt kellene tennie, hogy a leghamarabb elérhető engedélyezett oltással beoltsák magukat, mert ez még mindig kisebb kockázatot hordoz, mint a vírus.

Az oltási szövődmény hihetetlenül ritka, ettől sem kell tartani a volt tiszti főorvos szerint.

Hozzászólások