Gulyás: Lesznek olyan szabályok, amelyek különbséget tesznek beoltottak és beoltatlanok között

Gulyás: Lesznek olyan szabályok, amelyek különbséget tesznek beoltottak és beoltatlanok között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az oltási könyv az útlevél és a személyi igazolvány mellett fontos okirat lesz a tömeges oltást követő hónapokban.

Számos kérdést tettek fel az újságírók – kényszerűen írásban – a kormányinfót tartó Gulyás Gergelynek a koronavírus-vakcinákról. A hvg.hu egyebek mellett azt kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, elképzelhetőnek tart-e a kormány olyan szabályozást, amely az alapján tesz különbséget az emberek között, hogy be vannak-e már oltva. Előírhatják-e esetleg a mozik, a színházak vagy a fesztiválszervezők, hogy hozzájuk csak már beoltott vendégek mehetnek?

Egészen biztos, hogy lesznek ilyen szabályok, nemcsak Magyarországon, hanem Európában mindenütt”

– jelentette ki Gulyás, aki szerint az oltási könyv az útlevél és a személyi igazolvány mellett fontos okirat lesz a tömeges oltást követő hónapokban. Megjegyezte: majdnem biztos, hogy légitársaságok is előírnak majd ilyen szabályokat.

Gulyás Gergely: Nem növeli a járványügyi veszélyt, ha tovább van együtt a család

Az ünnepek előtti utolsó kérdezz-feleleket tartotta meg Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely.

Az RTL Klub is hasonló témában kérdezte a minisztert, ők arra voltak kíváncsiak, készül-e a kormány kötelezővé tenni az egészségügyi dolgozók számára a vakcina felvételét. „Önkéntes és ingyenes oltásban gondolkodunk, elképzelhetetlennek tartom, hogy valakit erőszakkal oltsunk be” – közölte Gulyás. Hozzátette, hogy

az egészségügyben dolgozóknak többszörösen ajánlott a részvétel az oltóprogramban, még akár ehhez konzekvenciákat is lehet fűzni, de senkit erőszakkal beoltani Magyarországon nem fogunk, és szerintem nem is lehet”.

A csatorna azt is tudni szerette volna, hogy az egészségügyi dolgozóknak hány százaléka kéri várhatóan az oltást. Erre Gulyás úgy felelt: ez jelenleg a „jóslás és jövendőmondás körébe tartozó kérdés”.

Csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad a Qantas a nemzetközi járatain

Az ausztrál légitársaság vezetője szerint más cégek is követni fogják a példájukat, és megkövetelik az oltásigazolást.

Hozzászólások