Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járványhelyzet miatt augusztusban kezdődik az előválasztás.

Vasárnap reggel közleményben jelentette be a hat ellenzéki párt, hogy az elnökök megállapodtak az előválasztás részleteiben. A főbb pontok:

Az előválasztás lebonyolítására a szervező hat párt a napokban felállítja az Országos Előválasztási Bizottságot, mindenki indulhat, aki elfogadja a bizottság által támasztott feltételeket. Lesz például egy feddhetetlenségi nyilatkozat, amelyben vállalják, hogy nincs köztartozásuk, offshore cégük nekik vagy a velük egy háztartásban élő hozzátartozóiknak, és a vagyonnyilatkozatuk valós.

Az induláshoz képviselőjelöltként 400, miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogatói ajánlást kell összeszedni. Kiderült az is, a közös ellenzéki programtervet májusban társadalmi vitára bocsátják a pártelnökök.

Azért van némi feszültség is:

Fekete-Győr sokat csuklik: A Momentum nyomulása leforrázta az ellenzéket

Megelőző szereléssel szerzett magának versenyelőnyt az ellenzéki összefogás parlamenten kívüli pártja. A Momentum nemcsak előválasztási jelöltjeivel és programjával céloz a riválisaira, de korrupcióellenes imázsát is a többiek kárára erősítené. A leforrázott partnerek keresik a visszavágás módját.

Hozzászólások