szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK elnökségi tagja mellett Nemes Gábort is beoltották.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja és Nemes Gábor, a párt politikusa is kapott oltási behívót sms-ben a hétvégére, ahogy az újabb, a tömeges oltás elmaradásáról szóló üzenetet is elküldték nekik.

Kálmán Olga viszont elment a megadott időben a neki megadott helyszínre, a Gottsegen György Kardiológiai Intézetbe és többekhez hasonlóan ő is kapott oltást.

Volt oltóanyag, volt személyzet és szerepeltem a behívottak listáján. Azon a listán, amit a kormányszerv egyébként törölt...Csupa kedves, segítőkész, figyelmes orvos, nővér, katona fogadott a Gottsegen György Kardiológiai Intézet oltópontján. Ott már minden flottul, szervezetten, profin ment. Lehet, hogy csak a kormányt kellene kihagyni a rendszerből?"

- írta Kálmán Olga a Facebook oldalán.

Nemes Gábort a Honvédkórházban oltották be.

A két DK-s politikuson kívül többen is megkapták az oltást a lemondó sms ellenére szombaton. 

A hvg.hu-nak először szombat reggel egy budapesti férfi mesélte el, hogy bár a lemondó sms-t ő is megkapta, reggel mégis szerencsét próbált és sikerrel járt, később több helyről is úgy értesültünk, hogy aki odament az oltópontra a megadott időpontban, a lemondás ellenére is megkapta a vakcinát.

A hvg.hu kérdésére ezt az operatív törzs szombat délután lényegében meg is erősítette.

Egy másik olvasónk levélben jelezte, hogy ő szombat késő reggel kapott egy telefont, hogy mégis menjen az oltópontra, ahol a teljes személyzet várta.

Kollégánkat a Dél-pesti Centrumkórház oltópontján is arról tájékoztatták, aki kapott sms-t, azt beoltják, aki viszont nem kapott sms-értesítést, azt nem.

Igaz, egy másik olvasónk, akit a Péterfy Sándor utcai kórházban található oltópontra hívtak be,azt mondta a hvg.hu-nak, hogy nem kapta meg az oltást.

A kormány korábban azt közölte, hogy az elmaradt oltásokat a jövő hét második felében be fogják pótolni, és azóta közzétették az egy napja várt telefonszámot is, melyen lehet jelezni az esetleges adatszolgáltatási hibákat.

ÉN IS MEGKAPTAM A LEMONDOTT VÉDŐOLTÁST! Valljuk, hogy, menta kiscica egy gombolyagba, ugy gabalyodott bele a Kormány a tömeges ... Közzétette: Kálmán Olga - & nbsp; 2021. március 6., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét

200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta

200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta

Összeverekedett két panda Szecsuanban, 17 percig gyűrték egymást - videó

Összeverekedett két panda Szecsuanban, 17 percig gyűrték egymást - videó