szerző:
hvg.hu

Országokon, sőt, földrészeken átívelő, közös emberierőforrás-gazdálkodási rendszert készül bevezetni a világ egyik legnagyobb távközlési cége, a norvég gyökerű Telenor-csoport. Ennek ellenére a gyakorlati kivitelezés Magyarországi tapasztalatokra és szakértelemre támaszkodva hazánkban kezdődik meg.

A Global HR System Project végső kialakítására a Pannon GSM-nél kerül sor, azaz itt, a magyar cég szakemberivel együttműködve öntik végső formába és helyezik üzembe azt a rendszert, amelyet később a teljes cégcsoportra kiterjesztenek.

A Telenor egyik legsikeresebb leányvállalata a Pannon GSM, ami közrejátszott abban, hogy az új HR-rendszer bevezetését éppen itt alapozzák meg. Végh József, a Pannon GSM emberierőforrás-igazgatója a projektről a következőket mondta: „A Global HR System lényege, hogy a ma sok külön alkalmazáson futó megoldás helyett egy egységes rendszer segítse az emberi erőforrások leányvállalat-, illetve Telenor-szintű menedzselését. A HR-munka valamennyi folyamata az új rendszeren fut majd, azaz nyomon követi a toborzási és kiválasztási folyamatot az új pozíció igénylésétől kezdve az új munkatárs felvételéhez kapcsolódó adminisztrációig. De támogatja a képzési és vezetés fejlesztési tevékenységet, kezeli a juttatási csomagokat, innen indulnak majd az e-learning tananyagok, itt kezelhetők az egyes dolgozókkal kapcsolatos események, és így tovább. Reményeink szerint az új rendszer megszabadít egy sor papír-alapú adminisztrációtól is, ami jelentős idő- és költség megtakarítást eredményez majd.”

A rendszer fejlesztése a Pannon GSM HR-szakemberivel együttműködésben, a mobilcég technológiájára alapozva folyik. A bevezető projekt magyarországi sikere esetén hamarosan ez az egységes rendszer működik majd a Telenor-csoport minden vállalatánál, nemcsak Európában, hanem olyan távoli országokban is, mint Pakisztán vagy Malajzia.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A T-Mobile rovására nőtt a Vodafone és a Pannon

Tavaly decemberben a mobil előfizetések száma a november végihez képest 2,4 százalékkal, abszolút értékben 203 ezerrel növekedett. A hónap végén a három magyarországi GSM-szolgáltató összesen 8 millió 727 ezer előfizetést tartott nyilván.

hvg.hu Tech

A Pannon GSM a Nokiával készül a 3G korszakra

Budapesten és környékén hamarosan működni fog az EDGE szolgáltatás a Nokia és a Pannon GSM megállapodásának értelmében. A Nokia szállítja majd az országos 3G szolgáltatáshoz szükséges berendezéseket is a mobilszolgáltató számára.

MTI Gazdaság

35 milliós büntetés a Pannon GSM-nek

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa 30 millió forintra bírságolta meg a Pannon GSM-et a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartása miatt, egy másik eljárásban a mobilszolgáltató egyik termékének hirdetése miatt további 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

hvg.hu Gazdaság

A norvégok cáfolják a Pannon GSM névváltását

Hírek szerint a France Telecom tulajdonában lévő Orange márkanév válthatja fel a Pannon nevet, és a második legnagyobb magyar mobilcéget norvég tulajdonosa, a Telenor el is adhatja a francia vállalatnak. A hvg.hu kérdésére a Telenor központjában azonban cáfolták a híreket.

Süt a nap, és ezt mi ki is használjuk

Süt a nap, és ezt mi ki is használjuk

15 év börtönre ítéltek egy újságírót a donyecki szakadárok

15 év börtönre ítéltek egy újságírót a donyecki szakadárok

Döntöttek: Pikó is marad polgármester

Döntöttek: Pikó is marad polgármester

Negyedik napja keresnek egy debreceni túrázót Erdélyben

Negyedik napja keresnek egy debreceni túrázót Erdélyben

Donald Trump „nőügyei” megérkeztek Magyarországra

Donald Trump „nőügyei” megérkeztek Magyarországra

A vádemelésnél tart a Kuciak-ügy, a vádlottak életfogytiglant is kaphatnak

A vádemelésnél tart a Kuciak-ügy, a vádlottak életfogytiglant is kaphatnak