szerző:
hvg.hu

Idén másodszor rendezte meg a Microsoft Magyarország a „Company Day” elnevezésű céges csapatépítő programját, amely a vállalat Társadalmi Felelősségvállalási Programjához illeszkedik. A Microsoft ugyanis szerepet vállal az ország társadalmi életben, a civil szféra támogatásában és a szociális gondok enyhítésében is.

A társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségük jegyében most a vállalat munkatársai nehéz gazdasági helyzetben lévő Nógrád, illetve Heves megyei településeknek segítettek, anyagi eszközökkel és kétkezi munkájukkal egyaránt. Az idei csapatépítés keretében kilenc Nógrád és Heves megyei településen járt a Microsoft csapata, és főként olyan intézményekben, iskolákban, óvodákban, gyermekotthonokban, idősek számára kialakítandó közösségi központokban segítettek, amelyek kialakítására, fejlesztésére, szépítésére az önkormányzatnak nem volt megfelelő anyagi fedezete.

Az egynapos rendezvény alatt megújult a csécsei Művelődési Otthon könyvtára, új polcrendszer, székek és asztalok, illetve több száz kötetnyi, a Microsoft munkatársai által összegyűjtött könyv került a megújult intézménybe. A könyvek könnyebb rendszerezését ezentúl egy ingyenesen biztosított Microsoft könyvtárprogram segíti.

A szintén nógrádi Nagybárkányban a helyi óvoda elhasználódott, éppen ezért balesetveszélyes lépcsőjét javították ki. A nagyobbak számára a helyi iskola könyvtárát korszerűsítették, könyvek gyűjtésével és új polcrendszer beépítésével, valamint Microsoft könyvtárprogram telepítésével.

Karancskeszin, az ország valóban egyik legszegényebb településén igazán elkelt a segítség. Itt a helyi iskola udvarán egy komplett játszóteret építettek a Microsoft munkatársai. Mohora kisközség játszóterét tavaly elbontották, mivel nem felelt meg az EU szigorú előírásainak. A Microsoft munkatársainak egy csapata, csakúgy, mint Karancskeszin, itt is egy vadonatúj, az EU szabványnak is megfelelő játszóteret alakított ki a faluban lakó gyerekeknek.

A Mátra lábánál fekvő Gyöngyösön az Arany János Általános Iskola sportpályáját hozták rendbe a Microsoft munkatársai. Sor került a pálya teljesen tönkrement drótkerítésének kicserélésére, a meglévő tartóelemek és a padok felújítására, valamint az itt lévő KRESZ-tanpálya helyreállítására. Recsken a helyi óvoda, a szülők és a falu lakosai által már részben felépített zsibongójának vakolásában, festésében és a térkövek lerakásában segédkeztek a Microsoft munkatársai.

Mátraballán az eddig a katolikus egyház kezében lévő, de az önkormányzatnak 20 évre átadott, nyugdíjas otthonná alakított parókiát szépítették és korszerűsítették tovább, júniusban pedig további felújításokat, illetve azokban való segédkezést tervez a Microsoft.

Szihalom községben, az általános iskola és az idősek gondozási központjának udvarát újították fel, lengőteke-pálya, „pagoda” és bográcsozáshoz való tűzrakó hely épült. A legutolsó állomás a felsőpetényi gyermekotthon tornatermének átalakítása volt. Itt frissen festett falak, vadonatúj padlóburkolat és világítás, valamint kondicionáló gépek, és az udvaron mini-focipálya várja majd a gyerekeket.

„A Microsoft Magyarországnál komoly figyelmet szentelünk a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységre, a helyi közösségekkel való törődésre. A tavaly először megrendezett „Company Day” után úgy gondoltuk, érdemes folytatni ezt a nemes hagyományt. A vállalat alapítója, Bill Gates tavaly az év embere címet is kiérdemelte karitatív tevékenységével. Mi, a saját eszközeinkkel és munkatársaink kétkezi munkájával szeretnénk segíteni a magyarországi rászorulóknak” – mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat tavaly karácsonykor szakított addigi ajándékozási hagyományával, és az ajándékozásra szánt több millió forintot a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak adományozta. „Közösen döntöttünk úgy, hogy idén azokat ajándékozzuk meg karácsony alkalmából, akiknek valóban szükségük van rá" – mondta el Szűcs Julianna, a cég PR menedzsere.

Idén március 22-én két magyarországi nonprofit szervezet is nagyobb pénzösszeget nyert el a Microsoft Korlátlan Lehetőségek (Unlimited Potential – UP) elnevezésű kezdeményezése keretében. A Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért – Tudásközpont 77 ezer dolláros, a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány (FOKA) pedig 65 ezer dolláros pénzügyi juttatásban részesült, amelyen felül a Microsoft hasonló értékű szoftvercsomagokat is a két alapítvány rendelkezésére bocsátott. Azóta a Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért Tudásközpontja a hátrányos helyzetűek oktatása mellett 71 embernek ad munkát, és a vezetők további bővítést terveznek.

hvg.hu Tech

Közös oktatóközpontot nyitott a CA és az Albacomp

A rendszerfelügyeleti szoftvereket fejlesztő CA, és az Albacomp közös nemzetközi oktatóközpontot (Authorized Training Center) nyitott, amelynek felhasználói és partnerminősítő tanfolyamaira a hazai ügyfelek és partnerek mellett egész Európából várnak hallgatókat.

MTI Karrier

Hivatalos munkaszünet focivébé miatt

Alfredo Palacio ecuadori elnök országos "technikai munkaszünetet" rendelt el péntek délutánra, hogy az ország lakói élőben követhessék a nemzeti válogatott Lengyelországgal esedékes első németországi mérkőzését.

MTI Karrier

Nő a szakszervezeti tagokkal szembeni erőszakos fellépés

A dolgozók jogaiért harcoló szakszervezeti tagokkal szemben világszerte nőtt az erőszak, s a korábbinál többször fenyegette őket a bebörtönzés veszélye – állítja szerdán megjelent éves jelentésében a brüsszeli székhelyű Szabad Szakszervezetek Nemzetközi Szövetsége (ICFTU), amely a maga nemében a legnagyobb a világon, s 154 országban összesen 155 millió munkavállalót tömörít.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Bíróság elé viszik a Magyar Telekomot alkalmazottai

Egy hónapja a Magyar Telekom 42 alkalmazottja beperelte a munkaadót, amely szerintük jogsértést követett el, amikor egy éve kiszervezte a telefonos ügyfélszolgálati tevékenységét négy erre a célra alapított cégbe. Az információszolgáltatáshoz, a tudakozóhoz, illetve a kézikapcsoláshoz tartozó összes alkalmazottat - a vezetők kivételével - a jogutód Rework Kft. állományába helyezték. A kiszervezettek tartanak elbocsátásuktól – munkájuk egy részét állítólag már most is diákok végzik. Még nem találkoztak új munkaadójukkal, a Rework kft. vezetőit telefonon sem tudják utolérni. Magyarázattal senki sem szolgál.

hvg.hu Karrier

A britek töltik le a legtöbb pornót a munkahelyen

A Nielsen intézet felmérése szerint a szigetország minden szempontból világelső a pornográf tartalmak letöltése terén, nem meglepő tehát, hogy a britek az irodában is élen járnak a felnőtteknek szánt anyagok nézegetését illetően.

euractiv.hu Karrier

Újabb kudarc a munkaidő-direktíva ügyében

Az EU munkaügyi minisztereinek - maratoni luxembourgi tárgyalás után - továbbra sem sikerült egyezségre jutniuk az EU munkaidő-direktívájának módosítása ügyében.

Karrier

Gazdasági kultúrák ütközései

A vezetők képzésére szakosodott nemzetközi üzleti iskolákban már kulturális tárgyakat is oktatnak. Egy új piacon megtelepedni szándékozó vállalatnak ugyanis létkérdés lehet az ottani dolgozók mentalitásának ismerete.

Karrier

Amerikai és japán vállalati kultúra

A nagy japán befektetési dömping megindulásakor az USA-ban sokan attól féltek, hogy a szigetország - nyugati szemmel nézve már-már könyörtelenül fegyelmezett - vállalati munkamorálja meghódítja Amerikát. Ehelyett kölcsönös tanulási folyamat indult be; a japánok is alkalmazkodnak.

hvg.hu Tech

Együttműködési szerződést kötött az IBM és a Szent István Egyetem

Az IBM magyarországi vállalata oktatási-kutatási és a hallgatók elhelyezkedését segítő karrier-együttműködési megállapodást kötött a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával. Az egyezség eredményeképpen az elkövetkező években több száz hallgató vehet részt az IBM gyakorlati képzésein és gyakornoki programokban, így később a piacon is hasznosíthatják az IBM segítségével megszerzett tudást és tapasztalatot.

MTI Vállalkozás

Mit ellenőriz az APEH június 30-tól?

Június 30-án lejár a színlelt szerződésekre adott moratórium, addig a foglalkoztatók még büntetlenül rendezhetik a színlelt megbízási vagy vállalkozási szerződésekkel foglalkoztatott dolgozóik jogviszonyát. Ha mégsem teszik ezt meg, akkor elveszíthetik a törvény által felkínált kedvezményt, azaz visszamenőleg is ellenőrizhetik a cég szerződéseit.

A pusztító bozóttüzek miatt elmarad a rali-vb zárófutama

A pusztító bozóttüzek miatt elmarad a rali-vb zárófutama

Marabu FékNyúz: Haveri gesztus

Marabu FékNyúz: Haveri gesztus

Radar 360: a Kongresszus előtt a magyar jogállamiság, drágultak az ingatlanok

Radar 360: a Kongresszus előtt a magyar jogállamiság, drágultak az ingatlanok

Fontmilliókkal támogathatták oroszok a Brexit-pártiakat

Fontmilliókkal támogathatták oroszok a Brexit-pártiakat

A végrehajtás hírére kifizette Juhász Pétert a Pesti Srácok

A végrehajtás hírére kifizette Juhász Pétert a Pesti Srácok

Berendelték az amerikai nagykövetség ügyvivőjét az Orbánnal kapcsolatos fake news miatt

Berendelték az amerikai nagykövetség ügyvivőjét az Orbánnal kapcsolatos fake news miatt