szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogyan őrizzük meg jó kondíciónkat, legyünk fittek és egészségesek akkor is, ha egész nap az irodában ülünk, és nincs időnk testmozgásra? Jó tanácsok helyett az egyik külföldi internetes oldal összegyűjtötte azokat a szakmákat, amelyek átmozgatnak.

A munkahelyi egészségmegőrző programok célja, hogy az ülő munkát végző dolgozók a nap végén levezethessék a felgyülemlett feszültséget, és mozogjanak. Egyes vállalatoknak saját edzőtermük van - szaunával, relaxációs központtal, amelyet a dolgozók, esetenként családtagjaik is igénybe vehetnek.

Ha a cégnek nincs saját edzőterme, előfordul, hogy kondibérletet ad a dolgozóknak valemely wellness központba, de az sem ritka, hogy masszőr megy a céghez, szolgáltatásait pedig munkaidőben akárki igénybe veheti - olcsóbban, mintha ellátogatna egy masszázsszalonba. Nem egy vállalat vezette be a gyógylabdás megoldást: a dolgozók párnázott szék helyett gumi ülőalkalmatosságon, egyenes derékkal és gerinccel egyensúlyoznak. Hiába a céges igyekezet, sokaknak nincs kedve munka után egy órát izzadni a konditeremben, és szenvedni, hogy a kilók lecsússzanak.

Íme azok a szakmák, amelyek a CareerBuilder nevű állskereső oldal szerint a legjobban átmozgatnak. (Arról már kevesebb szó esik, hogy a megerőltető, fizikai terheléssel járó munkák ugyanúgy károsak az egészségre, mint a tespedéssel járó foglalkozások: gyorsan elkopnak az ízületek.)

Szobafestő (éves átlagkeresete 31 ezer dollár, 1 dollár=181,4 forint)
Kertész (évi 24 ezer dollár)
Gyerekfelvigyázó (évi 17 600 dollár)
Futárok (évi 21 ezer dollár)
Teherfuvarozók (óránként 10 dollár)
Farmer, földműves (évi 23 ezer dollár)
Kameraman (évi 33 ezer dollár)

hvg.hu Karrier

A tíz legszexibb szakma

Zord tekintetű cowboy? Hosszú lábú szupermodell? Kisportolt testű atléta? Az egyik vezető amerikai karrieroldal olvasói véleménye alapján összeállította tízes listáját a legszexisebbnek tartott foglalkozásokról.

hvg.hu Karrier

A tíz legveszélyesebb szakma

A világ minden tájáról naponta érkeznek a hírek, hogy beomlott egy bánya, leszakadt az állvány valamelyik építkezésen, lezuhant egy vadászgép, kisiklott egy tehervonat. Hogyan alakult a halálos munkahelyi balesetek száma itthon és Amerikában?

Bauer Tamás: Ungár Orbán oldalán

Bauer Tamás: Ungár Orbán oldalán

A forint árfolyama nem köszönte meg Orbán Viktor nagy bejelentését

A forint árfolyama nem köszönte meg Orbán Viktor nagy bejelentését

36 ezer zeneipari dolgozó megélhetése került veszélybe, így mentenék meg őket

36 ezer zeneipari dolgozó megélhetése került veszélybe, így mentenék meg őket