szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarországon az európai átlagnál is népszerűbbek az Europass-dokumentumok.

Magyarország - mint az Európai Unió 13. legnépesebb tagállama - a 2007-es adatok alapján a 8. helyen áll az Europass honlapjának látogatói között, s a hetedik az önéletrajzot magyarul kitöltők száma alapján. 2007 utolsó negyedévének adatai azt mutatják, hogy az állampolgárság szerinti kitöltők sorában Magyarország az ötödik - áll az Educatio Kht. közleményében.

A 2005-ben útjára indított Europass-dokumentumok abban segítik az állampolgárokat, hogy Európában könnyen átlátható módon mutathassák be, mit tanultak és mit tudnak. Az indulás óta több mint 12 millió látogatást regisztrált a közös európai Europass-portál, és hárommillió fölött jár az Europass-dokumentumot kitöltők száma, ebből több mint a 200 ezer magyar nyelvű. Ezt az eredményt az Európai Bizottság szakemberei csak 2010-re várták.

Az Europass-portfólió öt dokumentumból áll: az önéletrajzot és a nyelvi útlevelet online mindenki kitöltheti az Europass-portálon 26 nyelven felkínált útmutató segítségével; ellenben az oklevélmellékletet, a bizonyítványkiegészítőt és a mobilitási igazolványt azok a képzőintézmények adják ki, ahol a végzettséget megszerezték a hallgatók.

Az Europass-önéletrajz elsősorban a magas képzettséggel rendelkező érdeklődőknél népszerű.

Karrier

Hogyan add el magad önéletrajzoddal?

A munkavállalók leggyakrabban használt marketingeszköze az önéletrajz. Elkészítésekor ne felejtsd el, miért is írod: hogy személyes meghallgatást „szerezzen” neked.

hvg.hu Karrier

Hogyan tálald önéletrajzodban, hogy kirúgtak?

Kirúgtak? Azon morfondírozol, beleírd-e önéletrajzodba előző munkahelyedet, kockáztatva ezzel, hogy az állásinterjún kiderül, elbocsátottak? Íme néhány ötlet, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában