szerző:
hvg.hu

Nem áll távol tőled a teperés? Szeretnél bevágódni a főnöknél, és nincsenek aggályaid, hogy a többiek kiközösítenek, kibeszélnek a hátad mögött, mert látványosan keresed a főnök kegyeit? Ha nem vagy „pedálgép”, akkor is jól jöhet néhány ötlet, hogyan hívhatod fel magadra – diszkréten – felettesed figyelmét.

Szólj hozzá!

Aktívan részt akarsz venni a munkahelyi beszélgetésekben, hogy ezzel is kimutasd lelkesedésedet és érdeklődésedet? Mielőtt céges megbeszélésre vagy tárgyalásra mész, állíts össze egy listát azokról a témákról, amelyekhez hozzá kívánsz szólni. Nézd át, mi lesz napirenden, és mi az, amit hozzá tudsz majd tenni ahhoz, amit a többiek elmondanak. Arra azért ügyelj, hogy csak akkor beszélj, ha mondanivalód van; csak azért, hogy lássák, te is jelen vagy, ne hallasd a hangodat.

Helyezkedj!

© sxc.hu
Nem zavar, ha az értekezleten minden szem rád szegeződik? Hogy folyamatosan figyelned kell, mozdulataid, szavaid helytállóak-e, mert központi helyen ülsz: közvetlenül a főnök mellett? Ez esetben ott a helyed, nem messze felettesedtől, hogy ezzel is biztosítsd támogatásodról.

Ha a vállalati hierarchia ezt nem teszi lehetővé, mert a főnöknek van helyettese, titkárnője, vagy egy egész csapata, megteheted, hogy minél közelebb férkőzöl hozzá – az értekezleten úgy helyezkedsz, hogy mindig szem előtt légy, az étkezőben is a hozzá legközelebbi széket választod, de ne ess át a ló túloldalára! Ne gondold, hogy pusztán azért, mert mindenhol ott vagy, nélkülözhetetlenné tetted magad. Ehhez több kell: teljesítmény, sikerek és kollégák, akik felnéznek rád.

Lássanak!

Abban sem vagy biztos, hogy minden kollégád tudja a nevedet? Arra vágysz, hogy megismerjenek? Jó módszer, ha elvállalod a kollektíva szószólójának szerepét: ajánld fel, hogy elkészíted a heti értekezletre a prezentációt, vagy beszámolsz a heti eredményekről, a várható céges eseményekről. Az sem rossz megoldás, ha elvállalod, hogy te küldöd ki e-mailben az ismertetőket, hasznos tudnivalókat a többieknek, esetleg fölajánlod, hogy megszervezed a céges kirándulást, továbbképzéseket. Persze, mindez nem működik, ha erre a munkakörre már fölvettek valakit, aki napi nyolc órában közfeladatokat lát el.

Ne maradjon el a visszajelzés!

Megkérted egyik kollégádat, hogy küldjön át neked egy anyagot e-mailben? Napi postád az asztalodon vár? Ne fukarkodj a visszajelzéssel, személyesen vagy akár írásban köszönd meg a szívességet. Mindenki örül, ha fáradozásait elismerik, a köszönetnyilvánítás pedig jó alkalom arra is, hogy közvetlen kapcsolatot alakíts ki azokkal a kollégákkal is, akikkel nem érintkezel nap mint nap. A jó munkahelyi kapcsolatok, összeköttetések mindig gyümölcsözőek: a későbbiekben profitálhatsz belőlük, arról nem beszélve, hogy a közismertségnek örvendő kollégára a legtöbben felnéznek. 

hvg.hu Karrier

Mit nem kell eltűrnöd a főnöktől?

Megcsappant a lelkesedés, a kezdeti ambíciónak nyoma sincs, sőt, mindenki számolgatja a perceket, mikor lesz vége a munkaidőnek? Néhány külső hatás jelentősen befolyásolja a dolgozók munkához való hozzáállását és hatékonyságát. Tanácsok.

hvg.hu Karrier

A négy leggyakoribb ok a lógásra

Kellemes munka, túlóra és idegeskedés nélkül, segítőkész kollégákkal? Keveseknek adatik meg, hogy maradéktalanul elégedettek legyenek állásukkal. Akad, aki kompromisszumot köt, mások minden alkalmat megragadnak a lógásra. Melyek a kedvetlenség, elégedetlenség leggyakoribb okai?

hvg.hu Karrier

Mi tántoríthat el az álomállástól?

Mielőtt elfogadod a felkínált állást, mérlegeld, biztosan azt kapod-e, amire vágysz. Alacsony a fizetés? Utálatosak a kollégák? Kizsigerelnek? A legfontosabb szempontok.

hvg.hu Karrier

Irodai pletykafészkek: te melyik típusba tartozol?

Még a legdiszkrétebb, legvisszafogottabb kollégák is hajlandóak egy kis pletykálkodásra, ha nap mint nap nyolc órát együtt töltenek. Az irodai szóbeszéd sosem kellemes, ám ha rosszindulattal párosul, komoly fejtörést okozhat elszenvedőjének. Kik a legveszélyesebb pletykafészkek?

hvg.hu Karrier

A tökéletes alkalmazott hat ismérve

A tökéletes alkalmazott, aki mindenhol ott van, mindent megold, sosem fáradt és nem hibázik, a munkáltatók álma. De van ilyen? Vajon elég, ha a legfontosabb elvárásoknak megfelelünk? Tanácsok.