Hátrányos helyzetűek uniós képzése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Hátrányos helyzetű munkavállalóknak tartott képzést az Európai Unió támogatásával az Első Nyírség Fejlesztési Társaság Nyíregyházán.

A Perifériáról a társadalomba - szektorok összefogása a társadalmi esélyegyenlőségért elnevezési projekt keretében húsz alacsony iskolai végzettségű, döntően roma származású munkanélkülinek tartottak képzést, akik közül végül 19-en szereztek szakképzettséget - mondta Váradi Zsuzsanna, a társaság operatív igazgatója a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen szerdán.

Az erdőművelő szakmunkásvizsgát tett felnőttek közül 11-en munkatapasztalatot is szerezhettek, hat hónapig kaptak állást a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft.-nél. Az érintettek a nyírségi nagyváros sóstói parkerdőjében dolgoztak. A projekt az Európai Unió támogatásával és a magyar állam társfinanszírozásával valósult meg, csaknem 40 millió forintos költségből. Az Első Nyírség Fejlesztési Társaságot 1993-ban alapította 11, Nyíregyháza környéki település, azóta négy község csatlakozott a szerveződéshez.