Megalakult a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft.

Megalakult a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft.

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bejegyezte a Fővárosi Cégbíróság a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft.-t - tudta meg a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség. Az új társaság a Nemzeti Lóverseny Kft. és az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. összeolvadásával jött létre, a két cég jogutódaként. A Kincsem Kft. jegyzett tőkéje 6 milliárd forint, ügyvezető igazgatója Haál Gábor, tulajdonosa pedig a Magyar Fejlesztési Bank.

A Nemzeti Lóverseny Kft.-t 1992-ben jegyezték be, a társaság 2010-ben 539 millió forint árbevételt ért el, és tekintélyes, egymilliárd feletti veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.  Eredménye az előző években meglehetősen hektikusan alakult, 2008-ban 5,2 milliárd forint nyereséget ért el, 2009-ben viszont 253 millió forint veszteséget. A társaság ellen az adóhatóság végrehajtást kezdeményezett 2010-ben. A Nemzeti Lóverseny ügyvezető igazgatói tisztségét 2010 júliusa óta Haál Gábor töltötte be, aki az új társaságban is ügyvezetőként folytatja.

©

A 17,4 milliárd forint jegyzett tőkével működött Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. korábban Privinfo Lapkiadó Kft., illetve MFB-Proxy Vagyonkezelő Kft. néven tevékenykedett.  A társaság befektetett eszköz állománya 7,1 milliárd forintot tett ki.