Veszprémben bővít a Continental

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyáregysége bővíti dolgozóinak létszámát, a tavalyi év utolsó hónapjaiban megkezdett beruházásoknak köszönhetően eddig már több mint kétszáz új munkatársat vettek fel.

A nemzetközi autóipari beszállító október végén jelentette be, hogy összesen 3,8 milliárdos beruházás keretében közel háromezer négyzetméterrel bővíti veszprémi gyárát. A projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán 889 millió forint támogatást nyertek. A társaság hétfői közleménye szerint az új gyártócsarnok és magasraktár építése a tervek szerint halad, a kutatás-fejlesztési kapacitást is fejlesztő beruházást várhatóan 2012 júliusban adják át.

Eddig a tervezett létszám jelentős részét, pontosan 206 embert vettek fel, közülük 46 fejlesztőmérnököt, de mérnököket még vesznek fel. A nemzetközi vállalat veszprémi és budapesti gyárában több mint 3100 embert foglalkoztat, 2011-es árbevételi adatait az MTI-nek nem közölte. A cégcsoport stratégiai döntése alapján tavaly novembertől egy vállalatként működik a társaság veszprémi és budapesti gyáregysége, a Temic Hungary Kft. és a Continental Teves Magyarország Kft.

Veszprém megye legnagyobb árbevételű vállalkozásait összesítő Top 100-as lista adatai szerint a Continental Teves Magyarország Kft. 2010-ben 66,1 milliárd forint árbevételt hozott össze.

A Continental AG Magyarországon jelenleg öt vállalattal, 7 telephelyen képviselteti magát, és közel 6300 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott és Nyíregyházán. A gumiabroncs üzletág 1991. óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.