Sokkal olcsóbb lehet az internetes lakásbiztosítás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre népszerűbb és gyakoribb a fullos internetes lakásbiztosítás, amikor nem csak a kötés történik a neten, de a további ügyintézést is a világhálón folytatják a felek. Az "az én pénzem" számításai szerint így a költségek 25-30 százaléka is megfogható.

Egyre több biztosítást lehet vásárolni az interneten a biztosítók saját honlapján vagy akár az online alkuszok segítségével, amivel jelentős összeg takarítható meg, általában a díjak 5-10 százaléka – írja az az én pénzem lakossági pénzügyi portál. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás után a lakásbiztosításoknál is egyre népszerűbb az internetes szerződéskötés.

A biztosítók jellemzően 2-3 csomagot ajánlanak, amelyekben különböző típusú károkra fizetnek, de olyan megoldások is vannak is, amikor a lakástulajdonos maga szedheti össze a neki fontos biztosítási eseményeket. A díjak internetes összehasonlítása nagy segítség a lakástulajdonosoknak, hiszen hamar kiderülhet, hogy egy régi, évről évre emelkedő díjú biztosításnál jóval olcsóbb ajánlatok is vannak a piacon.

További árelőnyt jelenhet az e-biztosítás, amikor minden ügyintézés az interneten zajlik. Az online ügyintézés lényegesen csökkenti a biztosítók adminisztrációs terheit és egyéb költségeit, amit a kedvezőbb díjszabással adnak tovább az ügyfeleknek. Az internetes szerződéskötés és internetes ügyintézés összesen akár 25-35 százalékos árkedvezményt is jelenthet. Az interneten található kalkulátorok szerint havonta 1200 forint körüli összegért biztosítható egy 50 négyzetméteres lakás, tehát nem túl nagy összeggel biztosítható a család sok milliót érő vagyona.

További részleteket itt lehet olvasni.