Újabb magyar startup tarolná le a világpiacot

Újabb magyar startup tarolná le a világpiacot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi média egyik hazai piacvezető vállalkozása nemzetközi expanzióba kezdett a KVK Invest Kft.-vel történt megállapodást követően. Az egyedülálló szolgáltatásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően a SocialDaily a nemzetközileg is ismert hazai vállalatok sorába áll.

A SocialTimes közösségi médiára specializálódott kiadói, technológiai és kommunikációs márka három évvel ezelőtt jött létre, és mára igazi infó-központtá nőtte ki magát. Adatszolgáltatásaival és egyedülálló termékeivel meghatározó szerepet tölt be a hazai piacon. Az oldal alapítói a nyár folyamán befektetői szerződést kötöttek a KVK Invest Beruházási Kft.-vel, ami új távlatokat nyitott a cég számára. A megállapodás értelmében egy új vállalat jött létre, amely folytatja az egyedülálló termékek fejlesztését, és nemzetközi expanzióba kezd.

A befektetést követően a portál új néven, a SocialDaily.com címen folytatja tevékenységét, jelentősen nő a munkatársak száma, és az új szakportálok mellett, az ősz folyamán bevezetésre kerül néhány szórakoztató tartalmú weboldal is. A tőkebefektetést követően a cég a socialAd területre is be kíván lépni, amelyben értékteremtő megoldásokat kínálnak a márkatulajdonosoknak. A közösségi média hirtelen expanziója 2010-ben hívta létre a SocialTimes oldalt azzal a céllal, hogy a naponta frissülő toplistákkal és szerkesztőségi tartalommal segítsen a piaci szereplőknek eligazodni a folyamatosan alakuló közösségi média marketingvilágában, és hogy a téma iránt érdeklődők egy helyen értesüljenek az aktuális trendekről.

Kik a szereplők?

A SocialDaily közösségi médiára specializálódott kiadói, technológiai és kommunikációs cég. Híreket és adatokat szolgáltat marketing- és üzleti alkalmazásokat fejleszt, közösségi média (jelenléttel kapcsolatos) tanácsokat ad, és kampányokat tervez nagy nemzetközi márkáknak és kisvállakozásoknak egyaránt. A KVK Invest Kft. többségében hazai tulajdonú innovatív ötletek felkarolására szakosodott befeketető társaság, amely a SocialDaily Kft mellett érdekelt több hazai techológiai startupban is. A társaságban 2009 tavaszán kisebbségi tulajdont szervett a ciprusi bejegyzésű KVK Investments Ltd.

Időközben az oldal kibővült számos hasznos funkcióval, így a napi tartalom mellett, a cég marketingalkalmazásokat fejleszt, és a világon egyedülálló adatokat szolgáltat, köztük teljesen ingyenesen elérhető a 13 ezer hazai Facebook-oldal napi változása és analitikája, 240 ország részletes Facebook-statisztikája, és a világon egyedülálló módon a mobilfelhasználók penetrációja. A SocialDaily csapata egyedülálló üzleti szoftvereket fejlesztett ki, amelyek analizálják a márkák és a médiumok jelenlétét a szociális hálón, és a hirdetés optimálizálás területén új távlatokat nyitnak a márkatulajdonosoknak.

A termékek és a szolgáltatások egyediségére, illetve a három pilléren alapuló egyedülálló üzleti modellre felfigyelt a KVK Invest, a hazai innovatív ötletek felkarolására szakosodott társaság, így a felek befektetői szerződést kötöttek, amely keretein belül a termékek és a szolgáltatások továbbfejlesztésre, valamint a nemzetközi piacokra kerülnek bevezetésre. A KVK Investnek a SocialDaily Kft. mellett több hazai technológiai startupban van érdekeltsége.

A befektetést követően új vállalat jött létre, és a portál új néven SocialDaily.com-ként folytatja működését. A névválasztás egyfelől utal a közösségi média fontosságára, másfelől pedig a naprakész információkra, naponta frissülő adatokra, fejlesztésekre hívja fel a figyelmet.

Az elkövetkező időszak legfőbb célkitűzése, a profitnöveléssel párhuzamosan, a cég világszinten meghatározó pozíciót töltsön be, illetve vezető szerepet érjen el egyes regionális piacokon. Az oldal angol változata mellett több nemzeti változat is lesz, amelyek között már sikeresen működik az indiai, olasz és a lengyel mutáció.