Itt kapható a legdrágább sör a világon

Itt kapható a legdrágább sör a világon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatalmas a szórás a világon a tekintetben, hogy mennyit kell fizetni egy korsó sörért. A legtöbb muszlim országban igen drága a folyékony kenyér, míg Ázsia és Kelet-Európa több országában is rendkívül kedvező árakkal lehet találkozni.

A Zero Hedge oldal publikált egy infografikát, melyben összeszedték, hogy hol kapható a legolcsóbb, illetve legdrágább sör a világon. Az infografika szerint fél liter sör legurítása ázsiai, és kelet-, illetve közép-európai országokban kerül átlagban a legkevesebbe: Bulgáriában például 78 dollárcentbe, Csehországban 71 centbe, Vietnámban és Ukrajnában pedig 59 centbe.

Legdrágábban sört muszlim országokban lehet inni, Iránban például átlagban 7,71 dollár egy korsó sör (az ugyanakkor nem derül ki, hogy ez milyen sör, Iránban ugyanis csak vallási kisebbségek gyárthatnak saját fogyasztásra alkoholos italokat, alkoholmenteset viszont lehet kapni), az Egyesült Arab Emírségekben is hasonló az árszint, de Norvégiában is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni (4,6 dollár egy korsó sör).

A legtöbb korsót a csehek gurítják le évente, egy főre lebontva számszerint 419-et, utánuk Ausztrália és Németország következik. Bár nem az ausztrálok fogyasztják a legtöbb sört, egy főre vetítve mégis ők költik a legtöbbet a folyékony kenyérre: évente 747 dollárt.