Kimagasló állami támogatást kaptak L. Simon családi cégei

Kimagasló állami támogatást kaptak L. Simon családi cégei

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt egy évben 80 millió forint állami támogatást kaptak L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár családi cégei – írta a Blikk.

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár családi cégei az általuk birtokolt 80 hektáros földterület után 80 millió forint állami támogatást kaptak, ami kimagaslónak számít, hiszen egy átlagos gazdaság hektáronként 100-200 ezer forint támogatásra számíthat – írta a Blikk hétfői száma

A politikusnak és feleségének három cége érintett: a Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. 21 millió közpénzt kaszált (ez a rákellenes barackmagot reklámozó cég, amelyről a HVG írt, és amelyben úgy csökkentette üzletrészét legutóbb a politikus, hogy továbbra is családi érdekeltsége maradt a cég), ezután az Agárdi Aratrum Kft. 20 millió forintot kapott 2014-ben, Velencei-tavi Borászati Kft. pedig az év elején került L. Simonék, egész pontosan az Agárdi Aratrum Kft., valamint L. Simon László házastársának tulajdonába, és ez a cég eddig már 39 millió forint támogatást kapott borászati gépek beszerzésére.

©

A Blikk szerint L. Simonék a 2010-es kormányváltásig legfeljebb 2 milliós támogatást kaptak évente, azóta viszont több mint 160 millió forintot zsebeltek be agrártámogatásokból négy év alatt.

Az államtitkárt is megkérdezzte a Blikk a dologról, szerinte a cégek tisztességen gazdálkodó, számos embernek munkát és megélhetést biztosító vállalkozások, amelyek az elnyert támogatásokat a jogszabályoknak megfelelően használták fel.