Még megelőzhetik a sztrájkot a magyar Tescónál

Még megelőzhetik a sztrájkot a magyar Tescónál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Március 10-én kezdődnek a bértárgyalások az áruházlánc magyarországi vállalatánál. A kereskedelmi dolgozók szakszervezete közölte: 15 százalékos béremelést tűztek ki célul.

A Tescónál március 10-én kezdődnek a bértárgyalások, erre vonatkozóan szóbeli megerősítést kaptak a cégtől – mondta Bubenkó Csaba a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke hétfőn.

A szakszervezet február 22-én küldte el béremelési javaslatait a Tescónak. Az áruházban és az online kereskedelemben dolgozóknál egyaránt 15 százalékos béremelést tűztek ki célul, az online kereskedelemben szükségesnek tartják a teljesítményre épülő mozgó bér bevezetését, a munkaruha, a megfelelő munkaeszközök biztosítását – fejtette ki Bubenkó Csaba.

©

Az online kereskedelemben dolgozóknál a szakszervezet azt is célul tűzte ki, hogy a vidéki kollégákra is terjedjen ki a béremelés, ugyanis a Tesco csupán Budapesten és Győrben növelné 14 százalékkal a sofőrök fizetését, míg Szegeden nem. Az online kereskedelemben a sofőrök mellett az összes munkavállalóra kiterjesztette a szakszervezet a 15 százalékos béremelési követelését – közölte a KDFSZ elnöke.

Mint arról beszámoltunk, február utolsó hetében már sztrájkkészültségben álltak a Tesco dolgozói, akik nemcsak az alacsony fizetésükre panaszkodnak, hanem arra is, hogy nincs megfelelő munka- és védőruházatuk, és nem tartják megfelelően karban a munkaeszközöket. A dolgozók a munkaerőhiány miatt túlterheltek, és azt kérik, hogy a munkáltató csökkentse a túlórák mennyiségét is.

Hozzászólások