Irány a hűtőgépbolt, jön az újabb energiapályázat!

Irány a hűtőgépbolt, jön az újabb energiapályázat!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Február végén újabb energiatakarékossági pályázatok jelennek meg. Lesz adomány és visszatérítendő keret is.

A hónap végén jönnek az újabb energiatakarékossági pályázatok, megint lehet tolongani hűtőszekrényért, meg cirkókazánért. Az eredetileg kiírt keret a nagy érdeklődés miatt várhatóan idén sem lesz elegendő, így várhatóan újból emelni kell.

A vissza nem térítendő támogatáson belül lesz hűtőgép- vagy mosógépcsere-program, illetve kazán- és kéménycsere-pályázat – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kedden az M1-en.

A visszatérítendő támogatást majd komplett felújításokra írják ki február végén, igényelhető világításkorszerűsítésre, fűtéskorszerűsítésre, épületfelújításra, amit lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetnek.

Eddig hét programterületen – például mosógép, hűtőgép, ingatlan felújítások – lehetett vissza nem térítendő támogatásra pályázni, mintegy 120 ezer család pályázott sikeresen, több mint 23 milliárd forint támogatásra. A legtöbben a hűtőgépprogramra jelentkeztek – mondta az államtitkár.

Hozzászólások