Új munkája van Bajnai Gordonnak, újabb nemzetközi cégben kapott vezető posztot

Új munkája van Bajnai Gordonnak, újabb nemzetközi cégben kapott vezető posztot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Campbell Lutyens nemzetközi tanácsadói testületének vezetője lett a volt magyar miniszterelnök.

A világ egyik legnagyobb gazdasági tanácsadó cége kedden jelentette be, hogy a 2011-ben felállított nemzetközi tanácsadói testületük elnöke lett Bajnai Gordon. A volt magyar miniszterelnök irányítja egyebek mellett a társaság felsőszintű kapcsolatainak ápolását, tanácsadói feladatokat is ellát, valamint rész vesz a New York-i, londoni és hongkongi székhellyel rendelkező cégcsoport fejlesztésében.

Az 1988-ban alapított Campbell Lutyens közleményében Bajnai életútjának bemutatásakor azt írták: magyar miniszterelnökként 2009-ben szerepe volt abban, hogy kivezessék Magyarországot a gazdasági válságból, emellett vezette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) és miniszteri posztokat is betöltött.

Távozása után, 2010-ben is vállalt már tanácsadói munkát több társaságnál, köztük a Meridiam Infrastructure-nél, az Aegonnál és már a Campbell Lutyens-nél is. Vendégelőadó volt a John Hopkins Egyetemen, a Columbián is tanított. 2014-ben Meridiam Infrastructure-nál vállalt vezetői feladatokat, ezekről 2017 elején családi okok miatt mondott le, majd ezután csatlakozott Campbell Lutyens csapatához.

Bemutatásából nem hagyták ki a 2000-ben indult Wallis-korszakát sem, amely miatt politikusként rengeteg kritika érte, és amely miatt folyamatosan magyarázkodni kényszerült. 2005 és 2006 között a Budapest Airport elnöke volt. 2006-ban került fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztosként az irányítása alá tartozott az NFÜ, 2007-ben a Gyurcsány-kormány önkormányzati és területfejlesztési, 2008-ban nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere lett. 2009 áprilisában alakult meg a Bajnai-kormány, a miniszterelnöki megbízatást egy évre vállalta.

2012 októberében kezdett újra politizálni itthon, létrehozták az Együtt 2014 választási mozgalmat, a mai Együtt párt elődjét. Bajnai 2014 nyarán újra visszalépett az aktív politizálástól, és az év szeptemberében lett ügyvezető igazgató lett a francia hátterű, infrastrukturális befektetésre szakosodott Meridiam-csoportnál.