Nem ad a kormány pluszpénzt, hogy rendet tegyenek a bulinegyedben

Nem ad a kormány pluszpénzt, hogy rendet tegyenek a bulinegyedben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Amennyi pénze a kerületnek és a rendőrségnek van, az elég a kormány szerint arra, hogy rendet tartsanak Erzsébetvárosban.

Kíván, illetve tud-e a kormány több forrást biztosítani, hogy a bulinegyedben lakók hétköznapjai és hétvégéi élhetőbbek legyenek? Ezt kérdezte a DK-s Oláh Lajos az NGM-től. Tállai András válaszában azt írta: Erzsébetváros egyre több helyi adót szed be, állami támogatásokat már most is kap, ez pedig elég kell, hogy legyen a többletköltségekre. Ezekből a bevételekből lehet takarítani, illetve a közterület-felügyeletet is finanszírozni az államtitkár szerint.

Azt is hozzátette: a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítja a bulinegyed közbiztonságát is, ehhez a személyi és a technikai feltételek is rendelkezésre állnak.

Egy hasonló kérdésre Tállai korábban azt válaszolta: az önkormányzati finanszírozást az állami költségvetés rendezi, azon nem lehet változtatni év közben.

A konfliktus történeti-gazdasági hátterét részletesebben bemutattuk – a helyzet jóval bonyolultabb, mint hogy a csöndre vágyó lakók és a vendéglátósok harcaként próbálják leírni. A  cégek és a lakók nagyon hasonló problémáktól szenvednek, erről itt olvashatnak bővebben.

Hozzászólások