Milliárdos ingatlancég lett Tiborcz Istváné

Milliárdos ingatlancég lett Tiborcz Istváné

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A miniszterelnök veje megvette a BDPST Zrt. túlnyomó részét.

Néhány nappal ezelőtt érkezett a cégbíróságra egy irat, amelyben Tiborcz István bejelentette, hogy minősített többséget szerzett a BDPST Zrt. nevű ingatlanos cégben – írja a Direkt36. A miniszterelnök veje már eddig is tulajdonos volt a társaságban, de májusban megvásárolta régi üzlettársa, Hamar Endre részvényeit, és így most már övé a cég túlnyomó része.

Az nem derült ki, hogy pontosan mennyi részvényt vásárolt Tiborcz Hamartól, de a „minősített többség” megfogalmazás a jogszabályok szerint azt jelenti, hogy legalább a cég 75 százaléka az övé. A dokumentumban nem szerepel, hogy Tiborcz mennyit fizetett a részvényekért.

A cikk emlékeztet a 2015-ben alapított BDPST Zrt. néhány év alatt jelentős ingatlanportfóliót alakított ki, a céghez tartozik a turai kastély, a Ranolder-villa Badacsonyban, a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, egy palotaszint az Andrássy úton, és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek. A társaság tavaly kifejezetten jó évet zárt: eszközállománya több mint 5 milliárd forint volt, és 4,1 milliárd forintnyi adózott nyereséget ért el.