Sikkasztás miatt emeltek vádat a Zsolnay-gyár vezetője ellen

Sikkasztás miatt emeltek vádat a Zsolnay-gyár vezetője ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégvezető 11 millió forintnyi porcelánt vitt haza a gyárból.

Jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség a Zsolnay Pocelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen – közölte az ügyészség.

Azt írják, a vádlott 2014. március 7. óta állt a cég élén, 2016. április 26-ig pedig több mint 11 millió forint értékű porcelánterméket tulajdonított el, melyeket a vádirat részletesen, egyesével azonosítható módon felsorol.

Az eltulajdonított porcelánok egy részét a vádlott a gyár különböző részein önkényesen vette magához, majd onnan ellenőrizetlen módon kijuttatta. Ezeket a nyomozó hatóság a vádlott lakóhelyén lefoglalta. A többi áruhoz úgy jutott hozzá, hogy valótlan tartalmú selejtezési jegyzőkönyveket írt alá, majd a rajtuk szereplő termékeket egy olyan raktárba vitette, amihez kulcsa volt, onnan pedig gépkocsiba pakolva az üzem területéről kivitte.

Ezek mellett a vádlott egy budapesti épület tetőrekonstrukciójával kapcsolatban a zrt.-től megrendelt mázas tetőcserepek illetve kerámiatermékek minőségét tanúsító teljesítménynyilatkozatot valótlan tartalommal adta ki.

A vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül börtön fokozatú szabadságvesztés büntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, továbbá a gazdálkodó szervezetek vezetésére kiterjedően a foglalkozástól határozott időre eltiltását és vagyonelkobzást szorgalmaz a Pécsi Járásbíróságnál.

Hozzászólások