szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem ő az egyetlen magyar, akinek ugyanez a címe.

A 444.hu megtalálta azt a luxemburgi társasházat, ahová Sarka Kata és párja, a kormányzati megrendelésekkel kitömött Valton biztonsági cég kisebbségi tulajdonosa, Bessenyei István van bejelentve. A lap azután kezdte el keresni az ingatlant, hogy Sarka Kata új céget alapított Rogán Cecíliával, Rogán Antal propagandaminiszter feleségével tavaly decemberben, ez a Top News Kft. A magyar cégalapítási szabályok szerint a bejegyzéskor meg kell adni a vállalkozás tisztviselőinek és tulajdonosainak adatait, köztük a lakcímet is, így adta meg Sarka Kata a nyilvános cégadatbázisban ezt a luxemburgi címet.

A lap egyik olvasója lefényképezte a Sarka–Bessenyei-páros közös postaládáját is, tehát egészen biztos, hogy kettejük esetében ugyanarról a lakásról van szó.

Kiderült még, hogy egy darabig ez a társasház volt Rákosi Tamás milliárdos médiamogulnak, az RTL-től a TV2-höz igazolt Dirk Gerkens barátjának és üzlettársának címe, ezt a 444-nek maga Rákosi Tamás is megerősítette.

A ház kapujában található kapucsengő és postaládák tanúsága szerint Sarka Katáék szomszédjában lakik még a marokkói születésű Joëlle Mamane-Aflalo is, ő Rákosi Tamás elmondása szerint Luxemburgban ismert könyvelőnek számít nagy irodával és sok nemzetközi ügyféllel. Azt mondta, annak idején a luxemburgi kisvárosi lakást Mamane szerezte neki, és úgy tudja, hogy most Sarkáék is rajta keresztül kerültek oda. "Érdekessége", hogy van egy luxemburgi cég, a Mangusta Invest, amelyik az egyik legnagyobb magyar saleshouse, az Atmedia körül is feltűnt, a cég a TV2 csoport, a közmédia és az ATV reklámfelületeit is értékesíti. A Mangusta beszállt az IKO-ba. amely az RTL és a TV2 beszállítójaként ismert.

A lap szerette volna Sarka Katáékat is megkérdezni arról, miért költöztek Luxemburgba, de üzenetükre nem érkezett válasz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

5 jel, amiből felismerhetjük a depressziós kollégát

5 jel, amiből felismerhetjük a depressziós kollégát