Tiborcz István testvére is bekerült az MKB Bankba

Tiborcz István testvére is bekerült az MKB Bankba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy informatikai cégen keresztül lett a bankcsoporthoz köze.

Az Átlátszó szúrta ki, hogy a miniszterelnök vejének testvére, Tiborcz Péter is bekerült az MKB Bank új informatikai vállalkozása, az MKB Digital Zrt. felügyelőbizottságába. Az új cég létrejöttéről az MKB május 10-én tájékoztatott.

A lap emlékeztet, Tiborcz István testvére korábban a NAV informatikai fejlesztési főosztályát vezette, azt megelőzően a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban volt energetikai tanácsadó, annál is korábban pedig a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke.

Az MKB Bankban Mészáros Lőrincnek 48,62 százalékos tulajdona van közvetve a Metis Magántőke Alapon és egy Rkofin nevű kft.-n keresztül. Szíjj László 32,9 százalékot tudhat magának, illetve a Minerva Befektetési Alapkezelő Zrt.-n keresztül további 9,99 százalék felett rendelkezik az Eirene Magántőkealap gazdájaként. És van még egy 3,1 százalékos „bankdarab” a Pantherinae Pénzügyi Zrt.-nél is; utóbbi céget tavaly decemberben szerezte meg az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő, melynek tulajdonosa Vida József, a Takarékbank főnöke.