Sokkal több adót fizet Trump Kínában, mint az Egyesült Államokban

Sokkal több adót fizet Trump Kínában, mint az Egyesült Államokban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök cége két év alatt közel 190 ezer dollár járulékot fizetett az ázsiai országban.

Donald Trump amerikai elnöknek Kínában is van egy bankszámlája, írta meg korábban a The New York Times. Szintén az amerikai lap számolt be arról, hogy a számlát kezelő Trump International Hotels Management 188 561 dollárnyi adót fizetett Kínában 2013 és 2015 között. Ez pedig azt jelenti, hogy az amerikai elnök több adót fizetett ott, mint az Egyesült Államokban.

Trump még elnökké választása előtt nyitott irodát Kínában, abban reménykedve, hogy terjeszkedhet az ottani ingatlanpiacon. Alan Garten, a Trump-csoport ügyvédje jelezte, hogy a számlát kizárólag adófizetés céljából nyitották.

A New York Times korábban az 1990-es évekig visszamenőleg átvizsgálta a Trump-cégeket összefogó Trump Organization tulajdonában lévő vállalatok adóbevallásait, valamint Donald Trump 2016-os és 2017-es személyi jövedelemadójának dokumentumait is. Ezek alapján azt írta, hogy az amerikai elnök 2016-ban és 2017-ben is egyaránt csak 750-750 dollár személyi jövedelemadót fizetett be az amerikai hatóságoknak.

A lap szerint Trump az elnöksége előtti 15 évből tízben nem fizetett személyi jövedelemadót, mert azt jelentette az adóhivatalnak, hogy legtöbb vállalkozása veszteséges.

 

 

Hozzászólások