Mészáros cége megtette ajánlatát a tiszántúli áramhálózatra

Mészáros cége megtette ajánlatát a tiszántúli áramhálózatra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat.

Az Opus Global Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására – közölte a Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló vállalat. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat.

Az Opus ajánlatát december 23-án tette, az E.On Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.On Beteiligungen GmbH-val 2019. októberében létrejött megállapodása értelmében. Az ajánlat a TITÁSZ 100 százalékos részvénycsomagjára vonatkozik.

Az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedik. Közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen biztosítják a szolgáltatást. A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben 9 milliárd forint.

Az Opus Global Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a BÉT 5. legnagyobb vállalata. Portfoliójában a turisztikai, mezőgazdasági, ipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2020. első három negyedévében összesen 8,9 milliárd forint üzemi eredményt értek el.

600 millió forintba kerül leválasztani Mészárosék áramhálózati szerzeményét az E.On-ról

Az Opus megveszi a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t az E.On-tól, de ehhez előbb függetleníteni kell a cég üzemirányítási rendszerét.

Hozzászólások