Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Brian Chesky szerint kisvárosok ezrei kerülnek fel hamarosan a turisták térképeire, de családjukkal és barátaikkal is több időt töltenek majd az emberek a járvány után.

Örökre megváltoztatja az utazási szokásokat a koronavírus – mondta az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky a Reutersnek. A lakások rövid távú kiadóit szálláskeresőkkel összekötő cég vezetője szerint kisvárosok ezrrei kerülnek fel hamarosan a turisták térképeire, de a hagyományos turizmus visszaszorulásával párhuzamosan az üzleti repülőutak száma is csökken majd.

Chesky szerint családjukkal és barátaikkal is több időt töltenek majd az utazók a járvány után, hiszen ez hiányzik igazán mindenkinek. 

Az Airbnb forgalma 2020 tavaszán hetek alatt esett 80 százalékot a koronavírus miatt. Az első hullámot követő lezárások lazításával viszont hamar erőre kaptak: az utazók inkább elszigetelten, lakásokban akartak megszállni, mint szállodákban. Az évet végül rekord árú részvényekkel sikerült zárniuk – ezek ára több mint kétszeres értéken debütált a tőzsdén decemberben, végül 68 dollárról közel 188 dollárig ment fel.

Hozzászólások