1500 forintért evezhetünk a városligeti vízi szobrok között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megnyitott a városligeti csónakázótó, Budapest egyik kedvelt turistalátványossága. A fővárosi intézmény a hét minden napján 10 órától sötétedésig 25 új csónakkal várja a látogatókat.

Bartha László, a csónakázótónak helyet adó Műjégpálya igazgatója szerdán az MTI-nek elmondta, a tavat nyolcéves szünet után a múlt héten töltötték fel vízzel, vasárnap pedig már a Szépművészeti Múzeum víziszobor-kiállítását is megnyitották.

A csónakázás keddtől óránként 1.500 forintba kerül, függetlenül attól, hányan ülnek a négyszemélyes csónakokban. Diák-, nyugdíjas-, vagy más egyéb kedvezményt a fővárosi intézmény nem ad, egy félórás csónakázásért ezer forintot kérnek. A csónakázótó medrének felújítását a műjégpálya műemlék épülete, a "korcsolyacsarnok" rekonstrukciójának keretében végezték el, ám előbbi várhatóan csak őszre készül el teljesen. Az európai uniós támogatással megvalósuló fővárosi beruházás összértéke mintegy 4,7 milliárd forint.

©

Az intézmény 25 új, egyedi kialakítású, formatervezett műanyag csónakot vásárolt; a csónakok szeptemberig a mintegy 80 centiméteres vízben kerülgethetik a kiállított szobrokat. A Szépművészeti Múzeum "Art on Lake"-elnevezésű víziszobor-kiállításának megtekintése a korcsolyacsarnok mellett kialakított sétányról ingyenes. A csónakázótavat a közeli Széchenyi fürdő elhasznált gyógyvizével, valamint a fürdő nem használt hideg vizes kútjaiból töltötték fel.