Blikk: küzdenek Cipő életéért

Blikk: küzdenek Cipő életéért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb vizsgálatok várnak a Republic zenekar kómában fekvő énekesére és az orvosok abban reménykednek, hogy nem lépnek fel közben újabb szövődmények - írja a Vasárnapi Blikk.

Hamarosan korábbi kezelőorvosa, prof. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának vezetője is átmegy abba a fővárosi intézménybe, ahol a Republic frontemberét kezelik, hogy újabb orvosi konzíliumon döntsenek a továbbiakról - írja a Blikk vasárnapi száma. A lap úgy tudja, hogy amikor a héten megpróbálták felébreszteni az egy hete mélyaltatásban lévő Bódi László "Cipőt", akkor görcsroham jelentkezett közben.

A Vasárnapi Blikknek Papp András, a Szent Rókus Kórház Kardiológia Rehabilitációs osztályának vezetője ezt úgy magyarázta, hogy oxigénhiányos állapot okozhat görcsrohamot és egyéb idegrendszeri tüneteket , és ilyenkor természetes, sőt szinte kötelező, hogy agyi MRI-t (mágneses rezonancia vizsgálatot) végeznek el a betegen. 

Remélhetőleg időközben nem lép fel semmilyen szövődmény, a lap szerint ugyanis ennek ilyen esetekben sajnos megvan az esélye, a fekvő beteg ugyanis hiába kap véralvadásgátlót, antibiotikumot, fennáll a veszélye a trombózisnak, a tüdőgyulladásnak, de akár felfekvések is kialakulhatnak.

Szívproblémái, ezzel összefüggésben egy roham beállta miatt a múlt hét végén került kórházba a Republic énekese, dalszerzője, szövegírója. Cipőt mélyaltatásban tartják, amelyből csütörtökön megpróbálták felébreszteni, ám ez nem sikerült.