Már forgatják a Terápia második évadát

Már forgatják a Terápia második évadát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megkezdődött a magyar HBO saját gyártású sorozatának, a Terápia második évadának forgatása. Az HBO 2012-ben vetítette a Terápia első évadát, mely a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatja be Mácsai Pál főszereplésével.

Alig ért véget a magyar HBO saját gyártású sorozatának, a Társas játék második évadának forgatása (premier: 2013. október), a csatorna máris újabb munkába kezdett: augusztus eleje óta tart nagysikerű saját gyártású drámasorozatának, a Terápia második évadának forgatása a rákospalotai Origo Filmstúdióban.

Az első évadot 2012-ben készítette és vetítette a csatorna . Az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja egy pszichológus, valamint öt páciense életét mutatja be a pszichoterápiás üléseken. A 40 részes sorozatban öt teljesen különböző ember teljesen eltérő problémáiba nyerhettünk bepillantást, ahol hamar kiderült, hogy mindenkinek van rejtegetnivalója.

©

A szakembert Mácsai Pál alakította hatalmas sikerrel, a főbb szerepekben pedig Csákányi Eszter, Marozsán Erika, Szamosi Zsófia, Nagy Ervin és Nagy Zsolt volt látható, de Mácsai Pál sorozatbeli feleségeként feltűnt Für Anikó, valamint a szerdai páciens személyében megismerhettük Sztarenki Dórát is.

Az izraeli formátumból a magyar változaton kívül elkészült már a román, cseh és lengyel adaptáció is, de a régión kívül a világ számos pontján aratott jelentős szakmai és közönségsikert a sorozat. Az amerikai változat Gabriel Byrne főszereplésével Emmy- és Golden Globe-díjjal is büszkélkedhet.

A második évad forgatása augusztus elején vette kezdetét, és a tervek szerint november végéig tart. Az első évadhoz hasonlóan, az új szériában is öt történetet kísérhetnek figyelemmel a nézők. Ezúttal azonban az írók szabadabban nyúlhattak az eredeti forgatókönyvhöz, így az ötből három történet jelentősen eltér az eredetitől.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila lesznek, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozik az Angliában végzett Nagypál Orosolya is.

A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a második évad produceri feladataira a nagy filmes múlttal rendelkező Váradi Gábort kérte fel.

A sorozat jövő évben lesz látható az HBO műsorán.