Bocsánatot kért a Daily Mail a Harry Potter szerzőjétől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Daily Mail bulvárlap bocsánatot kért J.K. Rowlingtól, mert kitalált dolgokat írtak bele egy róla szóló cikkbe. Fizettek is neki, de nem tudni, mennyit.

Nyomtatásban kért bocsánatot egy brit bulvárlap J. K. Rowlingtól és kártérítést is fizetett, amiért hazugságot közölt az írónőről - számolt be róla szerdán a BBC News.

A The Daily Mailt Rowling azért perelte be még januárban, mert a lap egy "megkönnyeztető", kitalált történetet közölt róla. A cikk azt állította, hogy Rowlingot annak idején, egyedülálló anyaként megbélyegezték a templomba járó hívők.

Rowling 2013 szeptemberében egy gyermeküket egyedül nevelő szülőket segítő szervezet honlapján közölt egy írást. A bírósági dokumentumokban az írónő rámutatott, hogy a The Daily Mail az ő esszéjéből kiindulva kreált egy történetet tíz nappal későbbi számában, amely hamis képet festett róla.

Rowling leszögezte, hogy a húsz évvel ezelőtti tapasztalatait felelevenítő írásában nem vádolta azzal a gyülekezet tagjait, hogy "megbélyegezték" vagy "kegyetlenül kigúnyolták" volna.

A The Daily Mail szerdán közölte a bocsánatkérést. A meg nem nevezett kártérítési összeget a Harry Potter-regényfolyamból meggazdagodott szerző jótékony célra adományozta.